Bava Libera Barbera d´Asti

Bava Libera Barbera d´Asti


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: Tapas ja AntipastiLabel: Mausteiset ja lihaisat makkaratLabel: RiistalinnutLabel: Pataruoka

24,99 €

Löydä Alkosta

Bavan perheen "juuri ja alku" on Barbera-lajike ja heidän ydinosaamisensa on jo 1600-luvulta. Tämä napakka, jäntevä ja puhdaspiirteinen viini on luonteikas olematta liian voimakas tai liian kevytkään.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Viini on intensiivinen, aromaattinen ja tuoksua hallitsevat villiluumut, mustakirsikka, pippuri.

Maku

Maku on keskitäyteläinen, kuiva, aistien punaisten hedelmien makuja. Maku on tasapainoinen, eloisa ja matalamman hapokkuuden takia hämmästyttävän pehmeä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tarjoile Antipastojen, leikkeleiden sekä lihaisan pastan kanssa.

Valmistus

Bavan Pianoalto-tarha Crenan kukkuloilla on loistavien Barbera-viinien kotipaikka Aglianon kylän ympäristössä. Tarhat kukkulan laella ovat tasaista maata mihin Bavan nuorimmat köynnökset ovat istutettu. Näistä köynnöksistä syntyy nuori Barbera Libera joka ei kypsy tammessa. Tarha: Pianoalto di Crena, maaperä kalkkikiveä. Alkoholikäyminen ja kypsytys terästankeissa sekä pullossa.

Tarina

Bava-perheen juuret ovat Cocconaton kylässä Monferrato Astigianon rinteillä Piemonten sydämessä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa. Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Viljelystapojen tavoitteena on minimaalinen vaikutus luontoon ja he noudattavat kestävän kehityksen perusteita sekä vanhoja, perinteisiä tapoja viljellä köynnöksiä. Hyönteismyrkkyjä ei käytetä, maaperä saa hoitaa itse itseään hyötykasvien avulla ja haittahyönteisiä torjutaan luonnollisin menetelmin. Bava on ympäristöystävällinen viinituottaja, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. ”luonnon kielen kuunteleminen ja siihen vastaaminen” on mottomme sekä viinitarhassa että kellarissa.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

928405

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Cantine Bava

Suljenta

Luonnonkorkki

Sokeripitoisuus

3 g/litra

Rypäleet

Barbera

Tuotenumero

1028861


Katso ohjeita