Wynns Coonawarra Estate Chardonnay

Wynns Coonawarra Estate Chardonnay


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Aperitiivi

15,99 €

Löydä Alkosta

Tyylikäs viileän ilmaston vivahteikas ja ryhdikäs Chardonnay Australian Coonawarran alueen historialliselta ja tunnetulta Wynnsin viinitalolta.

Ruoka ja kuvaus

Maku

Elegantti ja vivahteikkaan ryhdikäs Chardonnay, jonka mausta voi aistia päärynää ja kivellistä hedelmää. Viileän ilmaston tuoma hapokkuus korostaa viinin puhdasta ja monivivahteikasta makua tuoden esiin myös hentoa mausteisuutta ja sitruunan aromeja. Wynns Chardonnayta voi myös kellaroida noin viiden vuoden ajan.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Sellaisenaan nautiskelujuomaksi tai erilaisten kala -ja merenelävien kanssa. Viini toimii hyvin myös ruokaisten salaattien ja kasvisruokien kera.

Tarina

Ensimmäisen kerran vuonna 1981 valmistettu Wynns Coonawarra Estate Chardonnay osoittaa, että Coonawarra tarjoaa sopivan ympäristön niin hienoille valkoviineille kuin myös korkealuokkaisille punaviineille. Pitkä kypsymiskausi Coonawarran viileässä eteläilmastossa mahdollista erinomaisen Chardonnayn kasvuympäristön. Terra rossa maaperästään tunnettu Coonawarran alue sijaitsee matalalla kalkkikividyynillä 80 kilometrin päässä merestä. Tämän runsaan punaisen maan ja viileän eteläisen ilmaston ainutlaatuinen yhdistelmä on optimaalinen voimakkaan makuisten rypäleiden kasvattamiseen. David Wynn osti vuonna 1951 Coonawarrasta, noin 400 km Melbournesta länteen, viinitilan ja siihen kuuluneet tarhat. Tilan oli alunperin perustanut vuonna 1896 John Riddoch ja istutti samalla koko Coonawarran alueen ensimmäisen viinitarhan. Hän myös nimesi alueen vuonna 1897 Coonawarraksi, joka tarkoittaa aboriginaalien kielellä kuusamaa (”honeysuckle”).

Palkinnot

Wynns on Coonawarran ja sen maailmankuulun terra rossa maaperän suurin viinitarhojen maanomistaja. Wynnsin pääviinintekijä Sue Hodder on useaan otteeseen palkittu ja hänet valittiin mm.2017 Australian "Women in Wine Awards Woman of Inspiration" -palkinnolla. Vuonna 2010 Sue Hodder ja Allan Jenkins, joka vastaa Wynnsin viinitarhoista palkittiin Gourmet Traveller -viinilehden Vuoden Viinintekijä -palkinnoilla. Australian yhden tunnetuimman viiniasiantuntijan Jeremy Oliverin mukaan Wynns on yksi viinimaailman ikonisimmista viinintuottajista, ei vaan Australiassa vaan myös globaalisti.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

954191

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

TWE - Treasury Wine Estates

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Australia - South Australia - Coonawarra

Sokeripitoisuus

0 g/litra

Rypäleet

Chardonnay

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1028304