Paahdettua taimenta ja röstiperunaa
Kokki Aki Wahlman: ”Röstiperuna on unohdettu klassikko, joka kannattaa ehdottomasti palauttaa takaisin lautaselle! "
Röstiperuna tuo makua ja ilmettä annokseen kala- ja liharuokien lisukkeena. Halutessasi voit lisätä perunaraasteen joukkoon erilaisia juureksia tai sieniä tuomaan vielä lisää aromeja.
AINEKSET
600 g rautufilettä
4 tomaattia
100g sokerihernettä
400 g kiinteää perunaa
suolaa
pippuria
kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)
VALMISTUSOHJEET
Raasta ensin perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois.
Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun".
Paista kullanruskeaksi ja käännä esim. lautasen avulla, ja paista toinenkin puoli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Paista kala samassa kirkkaassa voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi saakka ja sen jälkeen käännä se ja kypsennä minuutti.
Lopuksi suikaloi herneet ja tomaatit ja kuumenna ne nopeasti pannulla.
Juomasuositus
Taimenen ja röstiperunan kumppaniksi sopii myös punaviini, joka kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä. Valitse viiniksi keskitäyteläinen Drostry-Hof Cape Red.