Paahdettua taimenta ja röstiperunaa

Kokki Aki Wahlman: ”Röstiperuna on unohdettu klassikko, joka kannattaa ehdottomasti palauttaa takaisin lautaselle! "

logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Röstiperuna tuo makua ja ilmettä annokseen kala- ja liharuokien lisukkeena. Halutessasi voit lisätä perunaraasteen joukkoon erilaisia juureksia tai sieniä tuomaan vielä lisää aromeja.

AINEKSET

  • 600 g rautufilettä

  • 4 tomaattia

  • 100g sokerihernettä

  • 400 g kiinteää perunaa

  • suolaa

  • pippuria

  • kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)

VALMISTUSOHJEET

    1. Raasta ensin perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois.

    2. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun".

    3. Paista kullanruskeaksi ja käännä esim. lautasen avulla, ja paista toinenkin puoli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

    4. Paista kala samassa kirkkaassa voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi saakka ja sen jälkeen käännä se ja kypsennä minuutti.

    5. Lopuksi suikaloi herneet ja tomaatit ja kuumenna ne nopeasti pannulla.

Juomasuositus

Taimenen ja röstiperunan kumppaniksi sopii myös punaviini, joka kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä. Valitse viiniksi keskitäyteläinen Drostry-Hof Cape Red.