Suolatut pihlajanmarjat
Paras aika poimia pihlajanmarjoja on ensimmäisten pakkasten jälkeen. Nämä 'Pohjolan kaprikset' säilyvät hyvin talven yli ja voit käyttää niitä erilaisten ruokien lisukkeena.
1 h 0 min
Ainekset
AINEKSET
5 dl perattuja pihlajanmarjoja
VALMISTUSOHJEET
Kuumenna noin puolen litran kokoista, puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
Perkaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolella.
Ryöppää marjoja kattilassa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Siivilöi ja lusikoi marjat lasipurkkiin.
Suolaliemi
AINEKSET
2 rkl merisuolaa
3 dl vettä
VALMISTUSOHJEET
Valmista suolaliemi eli laita vesi ja suola kattilaan. Keitä kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada suolaliemi purkkiin marjojen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneenlämmössä kolme päivää.
Etikkaliemi
AINEKSET
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 rkl sokeria
2 laakerinlehteä
VALMISTUSOHJEET
Kaada suolaliemi pois pihlajanmarjapurkista. Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkiin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä.
Siirrä jäähtynyt tölkki jääkaappiin ja anna ”Pohjolan kapristen” maustua vähintään 3 päivää. Säilytä jääkaapissa tai kylmäkellarissa. Marjat säilyvät hyvinä monta kuukautta.