Kuhaceviche suolatuilla marjoilla
Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa.
Katso resepti »Paras aika poimia pihlajanmarjoja on ensimmäisten pakkasten jälkeen. Nämä 'Pohjolan kaprikset' säilyvät hyvin talven yli ja voit käyttää niitä erilaisten ruokien lisukkeena.
1 h 0 min
5 dl perattuja pihlajanmarjoja
Kuumenna noin puolen litran kokoista, puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
Perkaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolella.
Ryöppää marjoja kattilassa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Siivilöi ja lusikoi marjat lasipurkkiin.
2 rkl merisuolaa
3 dl vettä
Valmista suolaliemi eli laita vesi ja suola kattilaan. Keitä kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada suolaliemi purkkiin marjojen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneenlämmössä kolme päivää.
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 rkl sokeria
2 laakerinlehteä
Kaada suolaliemi pois pihlajanmarjapurkista. Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkiin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä.
Siirrä jäähtynyt tölkki jääkaappiin ja anna ”Pohjolan kapristen” maustua vähintään 3 päivää. Säilytä jääkaapissa tai kylmäkellarissa. Marjat säilyvät hyvinä monta kuukautta.
Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa.
Katso resepti »