Altia nimetty “Vodka Producer of the Year” maineikkaassa International Spirits Challenge 2020 -kilpailussa

Alkoholialan arvostetuimpiin kilpailuihin kuuluva International Spirits Challenge on palkinnut Altian vuoden vodkatuottajana.

Altia vuoden vodkatuottajana

Vodka Producer of the Year -titteli on tunnustus paitsi Altian ammattitaitoiselle tuotekehitystyölle ja tuotannolle, myös kotimaiselle ohralle ja puhtaalle pohjavedelle, joista tislataan Altian ympäristötyöstään palkitulla Koskenkorvan tislaamolla vodkaa niin koti- kuin vientimarkkinoille.

International Spirits Challenge on väkevien alkoholijuomien arvostetuin ja vaikutusvaltaisin kansainvälinen kilpailu, jossa palkitaan vuosittain maailman parhaat alkoholijuomat sekä parhaiten menestyneiden tuotteiden valmistajat. Altialle myönnetty Vodka Producer of the Year -titteli on kunnianosoitus korkealaatuiselle suomalaiselle vodkatuotannolle sekä ansiokkaalle tuotekehitystyölle.

Tänä vuonna 25. kerran toteutettu International Spirits Challenge (ISC) perustuu sokkomaisteluun, jonka tuomaristo koostuu alan arvostetuimmista asiantuntijoista. Tuottajapalkinnot kuten vuoden vodkatuottaja myönnetään yrityksille, joiden tuotteet menestyvät parhaiten tuotekategoriakohtaisissa arvioinneissa. Oman kategoriansa voittajat arvioidaan tuottajapalkintoa varten uudestaan ja parhaiten menestyneiden tuotteiden valmistaja palkitaan.

Kilpailun lähetetään vuosittain yli 1 700 osallistumista lähes 70 maasta. Globaalina kilpailuna ISC:n tunnustus tukee Altian ja sen pohjoismaisten brändien vientiä kilpailluilla, uutuustuoteintensiivisillä kansainvälisillä markkinoilla. Altian avainbrändit ovat niittäneet menestystä kansainvälisissä juoma-alan kilpailuissa myös useilla tuotekohtaisilla palkinnoilla tämän vuoden aikana.

ISC:n myöntämä tunnustus on osoitus Altian Koskenkorvan tislaamon onnistuneesta jatkuvatoimisesta tislausprosessista, joka takaa tasalaatuisen ja puhtaan viljaviinan tuotannon. Koskenkorvan tislaamo on huippuunsa kehitetty moderni tuotantolaitos, jonka toiminta perustuu bio- ja kiertotaloudelle. Viljaviinan raaka-aineena käytetty kotimainen ohra hyödynnetään sataprosenttisesti, aina ohran kuoria myöten. Koskenkorvan tehtaan kiertotalous toi Altialle kansainvälisen Green Company of the Year -palkinnon marraskuussa 2018 ja tavoitteenamme on oman tuotantomme hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä.