Annan päivä 9.12 - Anna syy juhlaan

Elegantti luomu-cava Anna de Codorníu Brut juhlistaa Annan-päivää.

anna cava

Elegantti espanjalainen kuohuviini Anna de Codorníu Brut Organic juhlistaa 9.12. vietettävää Annan päivää, jolloin aloitetaan myös perinteiset jouluvalmistelut.

Anna on kautta aikojen suosituimpia naisten nimiä myös Suomessa. Anna on muunnos heprean armoa tai suosiota tarkoittavasta nimestä Hannah.

Vegaanisesti valmistettu Anna de Codorníu oli ensimmäinen cava, johon sekoitettiin Chardonnay-rypälettä tavanomaisen cava-rypäletrion kumppaniksi. Tässä viinissä on nimensä mukaista feminiinisyyttä, herkkyyttä ja eloisuutta – niin kuin oli sen esikuvassa Codorníun Annassa.  

Kuka oli Anna de Codorníu? 

Jo 1500-luvulla perustetun Codorníu-viinitalon sukuun syntyi 1600-luvulla kaunotar Anna de Codorníu, joka oli viimeinen Codorníu-nimeä kantanut perijä. Hän avioitui Miquel Raventósin kanssa, minkä jälkeen omistajasuku on kulkenut Raventós-nimellä.

Maailman vanhimpiin viinitaloihin kuuluva Codorníu valmisti ensimmäisenä espanjalaisten kansallisylpeyttä cavaa vuonna 1872. Elegantissa ja kuivan hedelmäisessä Anna de Codorníu Brut Organic luomu-cavassa aistii esikuvansa mukaista feminiinisyyttä, herkkyyttä ja eloisuutta.  

 Aloita valmistautuminen joulutunnelmaan tarjoamalla vieraillesi lasillinen cavaa. Kuohuviini on erinomainen aperitiivina ja juhlamaljana, mutta sopii hyvin myös kala- ja äyriäisruokien tai tapasten kanssa.

Yhdestä Anna de Codorníu Brut Organic -pullosta saa 6 lasillista kuohuvaa.