Chateau Smith ehdokkaana Vuoden parhaaksi punaviiniksi

Viinilehti on julkaissut ehdokkaat Vuoden 2019 viineiksi. TOP 3 punaviinien joukossa on Chateau Smith Cabernet Sauvignon. Tutustu viiniin ja äänestä omaa suosikkiasi Viinilehden sivuilla.

Charles Smith Wines -pulloja

Viinilehden vuosittain valitsemat viinifinalistit ovat Alkon vakiovalikoimasta ja hinnaltaan korkeintaan 30 euroa. Kaikki finalistit ovat ansainneet viisi tähteä Viinilehden asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin sokkomaisteluissa.

Viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi virheetön valmistusprosessi sekä viinin hedelmäisyyden, tanniinien, hapokkuuden, alkoholin ja mahdollisen jäännössokerin miellyttävä harmonia. Ehdokasviinit ilmentävät hienosti tuotantoalueen tai rypälelajikkeen ominaispiirteitä ja erottuvat täten Alkon hyllyn muista laadukkaista viineistä.

Viinilehden arvio Chateau Smithistä 

"Muheva tuoksu on erittäin kypsän aromikas. Siinä on kypsiä, lähes hillomaisia marjoja ja kuivattujen hedelmien aromeja. Viinissä on mustaherukkaa, mustikkaa, sekä viikunaa, luumua ja makeaa mausteisuutta. Melko runsas, suutuntumaltaan mehukas maku seuraa aromeiltaan tummasävytteistä tuoksua. Viini on suunmyötäinen ja lämminhenkinen - helposti lähestyttävän mehukas."

Ruokasuositus: Selkeämakuiset tummat liharuoat - myös riista. Mielellään mediumkypsänä.

vwa_gaalalogo_2019_gold_levea-618x247

Äänestä suosikkiasi Viinilehden sivuilla

Viinilehti arpoo kaikkien äänestäjien kesken viinilasipaketin, jossa on neljä Riedel Performance -sarjan punaviinilasia ja neljä valkoviinilasia. Palkinnon arvo on 239,60 €. Äänestä viimeistään 27.10. Vuoden valko- ja punaviinit julkistetaan Viinilehti Wine Awards -gaalassa 13.11.

Äänestä suosikkiasi>