Helsinki Drink Festival – Pohjoismaiden suurin cocktailfestivaali 14.-15.3.2025 Vanhalla Ylioppilastalolla

Helsinki Drink Festival on juhla kaikille maistuvista juomista, tyylikkäästä tunnelmasta ja herkullisesta ruoasta välittäville: valtava juomatarjonta ja maltilliset annoskoot rohkaisevat kokeilemaan uutta. Tervetuloa!

drinkki_ja_baarimestari

Vuodesta 2018 alkaen järjestetty Pohjoismaiden suurin cocktailfestivaali Helsinki Drink Festival HDF on kaikille täysi-ikäisille avoin tapahtuma, jossa maistellaan erilaisia cocktaileja ja mocktaileja konstailemattomassa afterwork-hengessä Helsingin keskustassa Vanhalla Ylioppilastalolla.

Tapahtuman 12 erilaista Cocktail workshopia ja tastingia tarjoavat tuntumaa laadukkaampien juomien valmistuksesta ja ajankohtaista tietoa cocktailkulttuurista. HDF:ssä on mukana suomalaisten huippucocktail-baarien lisäksi alkoholin maahantuojia ja valmistajia.

Festareilla on tarjolla 100 erilaista cocktailia – joten maisteltavaa varmasti riittää.

Neljä Suomen mestaruutta ja yhden maailmanmestaruuden cocktail-kilpailuissa napannut Anora-juomatalon baarimestari Markus Sillanpää on suunnitellut tapahtumaan kolme herkullista drinkkiä De Kuyper -likööreistä.

– Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa tunnettujen väkevien alkoholibrändien cocktailien lisäksi tapahtuman matala-alkoholisempaan tarjontaan. Laadukkaiden De Kuyper -liköörien osastolta löytyy tapahtuman hittidrinkki, tai näin ainakin itse uskallan ennustaa, eli Return Of The Smurf. Nimensä mukaisesti cocktail muistuttaa Smurffia ja nostaa valokeilaan vanhan tutun trendimaun eli Blue Curacao -liköörin. Moni konkari ehkä muistaa Jääkarhu-nimisen drinkin, josta tämä on modernimpi versio ja kruunataan sitruksen, vaniljan ja kardemumman makuisella vaahdolla.

Rhubarb Sour -niminen cocktail pitää sisällään De Kuyper Sour Rhubarb -likööriä ja sitrusta. Sheikatut sour-cocktailit ovat aina muodissa ja raparperin maku sopii alkavaan kevääseen. Erittäin raikasta siis!

– Muuli eli inkiväärioluella jatkettu long drink trendaa edelleen ja on myös helppo valmistaa kotona. Tropical Mule on valmistettu retrosti De Kuyper Apricot Brandy -likööristä, limen mehusta ja Thomas Henry Ginger Beerista. Aprikoosi tuo makuun hauskaa pientä eksotiikkaa.

Cocktailien maailmanmestari Markus Sillanpää sheikkaa De Kuyperin osastolla koko drinkkifestareiden ajan – tervetuloa juttusille!

Helsinki Drink Festival

Aika: Perjantai 14.3 klo 16-23.00 ja lauantai 15.3 klo 15-23.00 Paikka: Vanha Ylioppilastalo (Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki). Liput: Sisäänpääsy ovelta 20 €, ennakkoon alkaen 14 €. Hinta sisältää narikan. Drinkkien hinnat alkaen 6 € (“puolikas cocktail” jolloin pystyt kokeilemaan mahdollisimman montaa erilaista juomaa illan aikana.)

Cocktailkoululiput alkaen 15€. Huomioithan, että sisäänpääsylippu tulee ostaa erikseen. Lue lisää tapahtumasta ja osta sisäänpääsylippusi ennakkoon: www.helsinkidrinkfestival.fi

20.02.2025