Vinkit kuumien juomien valmistukseen

Kuumien juomien sesonki jatkuu pitkälle kevättalveen. Muista tarjoilla juoma kuumana, muttei polttavan kiehuvana. Anoran asiantuntija Mikael Karttunen kertoo valmistusvinkit ja antaa 3 helppoa juomaohjetta.

kuuma juoma

– Lasin tai kupin lämpötilaa säätelemällä on helppo säädellä koko juoman lämpötilaa, Anoran Global Brand Ambassador Mikael Karttunen vinkkaa.

– Mikäli kuuman juoman kuten terästetyn kahvin tai kaakaon pinnalle tulee vatkattua kermaa, joka viilentää itse juomaa, on lasi tai muki hyvä lämmittää etukäteen kuumalla vedellä. Jos taas juoma vain pidennetään jollain kiehautetulla nesteellä, kuten teellä, mehulla tai vedellä voi mukin jättää lämmittämättä, jolloin juoman lämpötila laskee nopeasti juotavaksi.

Kuumenna juoma korkeintaan 78 asteiseksi, ettei alkoholi haihdu.

Toinen tärkeä asia on muistaa, että alkoholipitoista juomaa ei kannata keittää, sillä muuten alkoholi haihtuu pois. Kuumenna juoma siis korkeintaan 78 asteiseksi, mikä on alkoholin haihtumislämpötila.

Toisin sanoen nosta juoma pois liedeltä, kun se kunnolla höyryää, muttei vielä kupli.

Jos kuumassa juomassa käyttää emulsiolikööriä, kuten vaikkapa kermalikööriä, ei jääkaappikylmää likööriä kannata suoraan sekoittaa kuumaan nesteeseen. Suuri lämpötilavaihtelu yleensä juoksettaa emulsioliköörin. Sen tulee olla siis joko huoneenlämpöistä tai kuumennettua.

Katso alla neljä helppoa kuuman juoman ohjetta!