Mausteinen talvisangria
Talvisangria nautitaan lämpimänä – alkohollisena tai -holittomana. Testaa helppo & herkullinen ohje ja ihastu!
Katso resepti »Kuumien juomien sesonki jatkuu pitkälle kevättalveen. Muista tarjoilla juoma kuumana, muttei polttavan kiehuvana. Anoran asiantuntija Mikael Karttunen kertoo valmistusvinkit ja antaa 3 helppoa juomaohjetta.
– Lasin tai kupin lämpötilaa säätelemällä on helppo säädellä koko juoman lämpötilaa, Anoran Global Brand Ambassador Mikael Karttunen vinkkaa.
– Mikäli kuuman juoman kuten terästetyn kahvin tai kaakaon pinnalle tulee vatkattua kermaa, joka viilentää itse juomaa, on lasi tai muki hyvä lämmittää etukäteen kuumalla vedellä. Jos taas juoma vain pidennetään jollain kiehautetulla nesteellä, kuten teellä, mehulla tai vedellä voi mukin jättää lämmittämättä, jolloin juoman lämpötila laskee nopeasti juotavaksi.
Kuumenna juoma korkeintaan 78 asteiseksi, ettei alkoholi haihdu.
Toinen tärkeä asia on muistaa, että alkoholipitoista juomaa ei kannata keittää, sillä muuten alkoholi haihtuu pois. Kuumenna juoma siis korkeintaan 78 asteiseksi, mikä on alkoholin haihtumislämpötila.
Toisin sanoen nosta juoma pois liedeltä, kun se kunnolla höyryää, muttei vielä kupli.
Jos kuumassa juomassa käyttää emulsiolikööriä, kuten vaikkapa kermalikööriä, ei jääkaappikylmää likööriä kannata suoraan sekoittaa kuumaan nesteeseen. Suuri lämpötilavaihtelu yleensä juoksettaa emulsioliköörin. Sen tulee olla siis joko huoneenlämpöistä tai kuumennettua.
Katso alla neljä helppoa kuuman juoman ohjetta!
Talvisangria nautitaan lämpimänä – alkohollisena tai -holittomana. Testaa helppo & herkullinen ohje ja ihastu!
Katso resepti »Valmista raikas mausteinen talvi-sangria Two Oceans -valkoviinistä. Joko kuumana tai kylmänä!
Katso resepti »Virkistävä alkoholittomasta Galipette-omenasiideristä valmistettu mocktail tuo vaihtelua drinkkitarjontaan. Valmista lämpimänä tai kylmänä!
Katso resepti »Tämä mausteinen mantelimaitoon tehty latte on herkullinen lämmin juoma viileisiin päiviin. Lattesta saat juhlavamman lisäämällä siihen lorauksen Amarula-kermalikööriä.
Katso resepti »