Kulttuurihistoriallinen Hanasaari avasi ovensa entistä upeampana

Keskellä Espoon kaunista saaristoa, aivan Helsingin keskustan kupeessa sijaitseva hotelli ja ravintola Hanasaari avasi ovensa vappuna puolentoista vuoden mittavan remontin jälkeen. Tutustu, mitä kaikkea uudistunut Hanasaari tarjoaa vierailleen!

Kulttuurihistoriallinen Hanasaari avasi ovensa entistä upeampana

Hanasaaresta avautuu upea merinäköala kolmeen ilmansuuntaan. Näköala muodostaa suurten ikkunoiden kautta osan myös talon täysin remontoitujen tilojen interiööristä. Tyylikkäissä kokoustiloissa, yli 200 paikkaisessa auditoriossa ja à la carte -ravintolassa järjestetään muun muassa kokouksia ja häitä. Myös yksityishenkilöt voivat majoittua hotellin merinäköalallisissa huoneissa tai piipahtaa lasilliselle ja pikkupurtavalle aulan viihtyisään viinibaariin tai kesäaikaan sen upealle merinäköalaterassille.

– Keittiömme kunnioittaa pohjoismaista makumaailmaa ja luvassa on vaikutteita niin Ruotsista kuin Suomesta, sekä ruoan että juoman suhteen, kertoo keittiöpäällikkö Lukas Hemnell. Viinibaarissa tarjoilemme jaettavaa pikkupurtavaa erityylisten viinien sekä raikkaiden drinkkien kanssa. Viinilistalta löytyy alkuun muun muassa ranskalaisia Chablis-valkoviinejä Domaine Larochelta sekä espanjalaisia punaviinejä Raimatilta. Ravintola Johanneksesta löytyy 240 paikkaa, minkä lisäksi kesäaikaan ruoasta ja maisemista voi nauttia satapaikkaisella terassilla. Lounasaikaan palvelemme pääasiallisesti kokousasiakkaitamme, mutta meille on mahdollista myös tehdä pöytävaraus kolmen ruokalajin liikemieslounaalle.

Keittiömme kunnioittaa pohjoismaista makumaailmaa ja luvassa on vaikutteita niin Ruotsista kuin Suomesta, sekä ruoan että juoman suhteen.

Ravintola Johanneksen keittiöpäällikkö Lukas Hemnell

Illallisaikaan toivotamme kaikki tervetulleiksi nauttimaan pohjoismaisista puhtaista mauista, joissa lähituotanto ja kasvikset näyttelevät tärkeää roolia. Menumme vaihtuvat neljästi vuodessa ja kunnioittavat tietenkin vuodenaikojen vaihtelua. – Suosittelen maistamaan kotimaista luomukaritsan ulkofileetä tai Porvoossa viljeltyä emmervehnää paahdetun kukkakaalin kera, Hemnell vinkkaa.

Tiedettä ja taidetta pohjoismaisin voimin

Vuonna 1975 valmistuneen Hanasaaren suunnitteli arkkitehti Veikko Malmio ja alkuperäisen sisustuksen professori Yrjö Sotamaa. Rakennuksen vihkivät käyttöön kuningas Kaarle XVI Kustaa ja presidentti Urho Kekkonen.

Hotellinjohtaja Kai Mattsson on syystäkin ylpeä rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria ja sisustusta kunnioittavasta remontista – Kaikki 66 hotellihuonettamme ja kaksi sviittiämme on uudistettu täydellisesti, samoin sauna- ja allasosastomme ravintolasta ja kokoustiloista puhumattakaan. Modernit kokoustilamme palvelevat 10-50 hengen ryhmiä ja auditorioon mahtuu yli 200 vierasta. Pohjoismainen taide tulee näyttävästi esille niin julkisissa tiloissamme kuin hotellihuoneissa. Sisääntuloaulan yhteydessä on taidekäytävä, jota pitkin on upea aloittaa vaikkapa kokousillallinen alkumaljan kera. Lisäksi näytämme auditoriossa kerran kuussa elokuvia.

– Taiteen lisäksi myös tiede on meillä läsnä, hauskana yksityiskohtana olemme nimenneet kaikki kokoustilamme ruotsalaisten keksintöjen mukaan, joukosta löytyvät esimerkiksi dynamit – dynamiitti, blixtlås – vetoketju ja kullager – kuulalaakeri, sanoo Mattsson.

–  Satavuotiasta Suomea juhlitaan meilläkin erilaisten tapahtumien ja seminaarien yhteydessä niin suomalaisin kuin pohjoismaisin voimin. Suomi 100 -juhlavuoden viralliset viinit, samppanja ja muut juomat ovat tarjolla monissa juhlissamme. Toivotamme suomalaiset sekä kansainväliset vieraamme sydämellisesti tervetulleiksi nauttimaan palveluistamme!

Teksti: Anne Riski

Hanasaaren terassi

Hanasaareen pääsee helposti Länsiväylältä autolla, bussilla tai pyörällä ja vesitse Hanasaaren omaan vesibussilaituriin. Tulevaisuudessa Espoon kevyeen liikenteen rantaraitti tullee kulkemaan Hanasaaren rantaa pitkin.

Hanasaarenranta 5, Espoo Myyntipalvelu p. 09 4350 2411 myyntipalvelu@hanaholmen.fi www.hanaholmen.fi