Lari Heleniukselle erikoispalkinto S.Pellegrino Young Chef -kilpailussa

Suomen edustaja Lari Helenius ravintola Olosta sai kansainvälisessä S.Pellegrino Young Chef -kilpailun semifinaalissa Moskovassa kisan erikoispalkinnon.

S.Pellegrino Young Chef 2019

Semifinaalin voitto ja paikka ensi keväänä Milanossa käytävään finaaliin meni lopulta venäläiselle Vitalii Saveleville. Kilpailuannokset ja niiden arviointi oli tiistaina ja kilpailun voittaja julkistettiin myöhään eilen keskiviikkona.

Michelin-tähden omaavan ravintola Olon keittiöpäällikkö Lari Helenius, 25, sijoittui kolmen parhaan joukkoon ja hän sai lisäksi Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy -erikoispalkinnon annoksestaan, joka edusti parhaiten 'kokit ilman rajoja' -ajattelutapaa ja eri ruokakulttuureja.

Voittajan valitsivat kokkikilpailijoiden mentorit, Heleniuksen mentori kilpailuissa oli keittiömestari Pekka Terävä. Helenius sai erikoispalkintonsa myötä kutsun päästä seuraamaan Milanon finaalia.

Moskovassa järjestetyn Euraasian osakilpailun osallistujat olivat Suomen lisäksi isäntämaa Venäjä, Liettua ja Viro. Osakilpailun kovasta tasosta kertoo se, että voittoannoksen tehneen Savelevin edustama ravintola Twins Garden listattu maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon sijalle 19.

Tuomaristossa Suomea edusti keittiömestari Linnea Vihonen.

Lari Heleniuksen kilpailuannos S.Pellegrino Young Chef -kisassa
Lari Heleniuksen kilpailuannos S.Pellegrino Young Chef -kisassa. Pääraaka-aineena annoksessa on turska, jota täydentävät osteri ja kirjolohen mäti. Mausteina Lari käyttää mm. rakuunaa ja fenkolia.

S.Pellegrino Young Chef -kilpailu on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, tänä vuonna hakijoiden määrä kasvoi viidenneksellä ja oli kaikkiaan yli 2400. Hakemusten arvioinnista ja kilpailijoiden valinnasta vastaa arvostettu italialainen kulinaarinen instituutti ALMA. Raati valitsi 135 kilpailijaa 50 eri maasta, jotka kisaavat 12 eri osakilpailussa.