Heleniuksen lisäksi Suomen värejä Moskovassa edustaa kilpailun juryyn kutsuttu keittiömestari Linnea Vihonen. Suomen delegaation täydentää huippukokki Pekka Terävä, joka toimii Heleniuksen mentorina.
S.Pellegrino Young Chef -kilpailu on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, tänä vuonna hakijoiden määrä kasvoi viidenneksellä ja oli kaikkiaan yli 2400.
Hakemusten arvioinnista ja kilpailijoiden valinnasta vastaa arvostettu italialainen kulinaarinen instituutti ALMA. Raati valitsi 135 kilpailijaa 50 eri maasta, jotka kisaavat 12 eri osakilpailussa.
Valintaraati painotti kilpailijoita rankatessaan kolmea kriteeriä: tekniset taidot, luovuus ja henkilökohtainen näkemys siitä miten gastronomian voimalla voidaan edistää positiivista muutosta yhteiskunnassa.
Lari Heleniuksen kilpailuannos S.Pellegrino Young Chef -kisassa. Pääraaka-aineena annoksessa on turska, jota täydentävät osteri ja kirjolohen mäti. Mausteina Lari käyttää mm. rakuunaa ja fenkolia.
Michelin-ravintola Olossa neljä vuotta työskennellyt Lari Helenius viihtyy hyvin kisapaineessa. Viimeisimmässä kilpailussaan Vuoden kokin tittelistä hän sijoittui toiseksi.
S.Pellegrino Young Chef -annoksensa Helenius rakentaa pohjoismaista makumaailmaa kunnioitten. Pääraaka-aineena on turska ja muina raaka-aineina Helenius hyödyntää ostereita ja kirjolohen mätiä. - Turska kuuluu omiin suosikkeihini, joten se oli luonteva valinta pääraaka-aineeksi. Kaveriksi valitsin hyviä vahvoja makuja, joiden uskon jäävän myös tuomareiden mieleen, Helenius kertoo.
Suomen edustaja Lari Helenius
S.Pellegrino haluaa luoda mahdollisuuksia nuorille huippulahjakkuuksille, joiden käsissä on gastronomian tulevaisuus. S.Pellegrino Young Chef -kilpailu on järjestetty vuosina 2015, 2016 ja 2018. Vuoden 2018 tittelin voitti japanilainen Yasuhiro Fujio, joka kävi tänä vuonna myös Suomessa kokkaamassa Food & Art -tapahtumassa.
Lue lisää Larin kisaan valmistautumisesta>