S.Pellegrino Young Chef: Lari Helenius luottaa pohjoismaisiin makuihin

Nuorten huippukokkien S. Pellegrino Young Chef -kilpailu järjestetään jo neljättä kertaa. Tutustu miten Suomen kisaaja ravintola Olon keittiömestari Lari Helenius, 25 valmistautuu vaativaan kisaan, ja millainen on hänen kilpailuannoksensa.
S.Pellegrino Young Chef 2019

Michelin-ravintola Olossa neljä vuotta työskennellyt Lari Helenius viihtyy hyvin kisapaineessa. Viimeisimmässä kilpailussaan Vuoden kokin tittelistä hän sijoittui hienosti toiseksi.

S.Pellegrino Young Chef -annoksensa hän rakentaa pohjoismaisen makumaailmaa kunnioitten.

1. Mikä sai sinut valitsemaan keittiömestarin vaativan ammatin?

- Kyllä se tuli itselleni mieleen jo opiskellessani ravintolakoulussa, että haluan kehittyä urallani mahdollisimman hyväksi.

2. Mitkä asiat ovat työssäsi parasta ja motivoivat sinua kehittymään päivästä toiseen kohti huippua?

- Tottakai tyytyväiset asiakkaat ovat se tärkein. Ravintolallamme on tiettyjä tavoitteita, joita kohti edetään.

3. Kuka on keittiömestari-esikuvasi ja minkä takia?

- Vaikea valita esikuvia, mutta arvostan Suomesta henkilöitä, jotka jaksavat ja pystyvät edistämään gastronomian kehitystä. Heitä on useita.

4. Millaiset odotukset sinulla on S.Pellegrino Young Chef -kisasta?

- Välitavoitteena on tietenkin edetä Moskovan semifinaalista jatkoon Milanon finaaliin ja sieltä sitten kultamitalia hakemaan.

5. Miten valmistaudut ja harjoittelet kilpailuun?

- Harjoittelen Ravintola Olon tiloissa kilpailuannoksen hiomista ja aikataulutusta.

Lari Heleniuksen kilpailuannos S.Pellegrino Young Chef -kisassa

Lari Heleniuksen kilpailuannos S.Pellegrino Young Chef -kisassa. Pääraaka-aineena annoksessa on turska, jota täydentävät osteri ja kirjolohen mäti. Mausteina Lari käyttää mm. rakuunaa ja fenkolia.

6. Kuvaile kilpailuannostasi – miksi kehitit juuri tämän annoksen?

- Turska kuuluu omiin suosikki raaka-aineisiin, joten se oli luonteva valinta. Valitsin siihen hyviä vahvoja makuja kaveriksi, joiden uskon jäävän myös tuomareiden mieleen.

7. S.Pellegrino on huippukeittiömestareiden arvostama vesi – mistä se sinun mielestäsi johtuu?

- Janojuomaksi sopii hyvin moni kivennäisvesi, mutta ruuan kanssa S.Pellegrino on hyvä kumppani pehmeytensä ja pienien kuplien ansiosta.

Lari Helenius
Keittiömestari Lari Helenius

Huippuravintola Olon keittiömestari Lari Helenius, 25, edustaa Suomea 8.-9.10. Moskovassa järjstettävässä S.Pellegrino Young Chef -kilpailun Euraasian seminifinaalissa.