Mitä kuuluu S.Pellegrino Young Chef -kisakonkari Mikael Mihailov?

Tutustu S.Pellegrino Young Chef -kilpailuun kahdesti osallistuneen kokin Mikael Mihailovin kuulumisiin sekä kokemuksiin kilpailusta.

S.Pellegrino Young Chef Academy -kilpailu

Hei Mikael, mitä kuuluu?

Minulle kuuluu oikein hyvää! Kevät on yksi mielekkäimmistä vuodenajoista itselleni sillä se on vahva lupaus kesästä, luonto alkaa heräämään ja se tuo sellaista hyvää draivia, varsinkin kun päivät pitenee ja valon määrä lisääntyy. Myös monia uusia mielenkiintoisia projekteja on tiedossa. Viime vuoden puolella pidin mielen virkeänä osallistumalla muutamiin kansallisiin ja kansainvälisiin ”guest chef” -tilaisuuksiin, sekä aktiivisesti uusia makuelämyksiä etsien. Olen myös kuntoillut paljon, urheilun kautta saan aivan uutta energiaa ja luovuutta päivittäiseen tekemiseen.

Mikael Mihailov

Viimeiset pari vuotta ovat olleet hyvin haastavia alallemme globaalisti ja kun matkustamista on myös rajoitettu merkittävästi, kansainvälisten verkostojen sekä suhteiden ylläpito esim. Teamsin välityksellä on ollut merkittävässä roolissa itselleni. Näin olen voinut vastaanottaa sekä jakaa mahdollisimman paljon uusia ideoita ja innovaatioita, sekä suunnitella tulevaisuuteen erilaisia tapahtumia kollegoiden kanssa ympäri maailmaa. Juurikin näinä haastavina aikoina hyvien verkostojen merkitys on korostunut ja on ollut ilo huomata kollegoista sellainen aito välittäminen ja tsemppaaminen, sekä yhdessä tekemisen kulttuuri ympäri maailmaa!

Edustit Suomea S.Pellegrino Young Chef -kilpailussa vuosina 2016 ja 2018? Millainen kokemus se oli?

S.Pellegrino Young Chef -kisa on ollut yksi tärkeimmistä ja käänteen tekevistä hetkistä urallani. Se avasi minulle paljon uusia verkostoja ja mahdollisuuksia. Heti kisojen jälkeen sain paljon erilaisia mielenkiintoisia työtarjouksia, sekä guest chef -pyyntöjä ja mikä mahtavinta, myös paljon uusia ystäviä alan huipuista, joiden kanssa olen tänä päivänäkin erittäin tiiviissä yhteyksissä.

SPYC-kisa on yksi merkittävimmistä tapahtumista nuorten huippukokkien keskuudessa, tätä kautta on mahdollista päästä koko maailman tietoisuuteen, sekä edetä omalla uralla.

Täytyy myös muistaa että S.Pellegrino on yksi tärkeimpiä ja tunnistettavampia brändejä koko fine dining -maailmassa. Tämän takia heidän verkostot ovat rajattomat ja tie tähtiin vain itsestä kiinni!

Kisassa mentoreina on huippukokkeja ja heidän kauttaan on mahdollista saada paljon hyviä vinkkejä ja oppia, sekä mahdollisuuksia edetä uralla.

Omista kisoista jäi erityisesti mieleen elävä legenda, keittiömestari Pekka Terävä, joka toimi mentorinani kisassa, sekä myös Michelin-palkittu keittiömestari Christian Pugilisi, joka toimi yhtenä tuomareista sekä Tanskan mentorina. Pekalta sain tsemppiä sekä hyviä teknisiä vinkkejä kisasuoritukseeni. Pekka toimi myös tuomarina kisassa. Kaiken kaikkiaan S.Pellegrino Young Chef on ollut upea kokemus, joka on avannut aivan uuden tien urapolulleni. Kisaan hakeminen on helppoa ja se on oiva keino haastaa itseään ja kokeilla kuinka pitkälle omat taidot ja luovuus riittää. Haku kisaan on käynnissä 30.4.2022 saakka, joten mikäli unelmasi on tähdätä tähtiin, suosittelen lämpimästi osallistumista!

14.04.2022