Pizzanpaistajat saivat oman yhdistyksen - Ruffino ja SanPellegrino yhteistyössä

Pizzaharrastus on kasvanut viime vuosina voimakkaasti Suomessa. Yhä useammassa kotikeittiössä syntyy pizzoja, joissa on käytetty erityisesti pizzaan tarkoitettuja jauhoja ja aineksia, joita harrastajat tilaavat jopa ulkomailta asti.

pizza

Nyt pizzanpaistajille on perustettu oma yhdistys, jonka tavoitteena on edistää pizzakulttuurin kehittymistä ja antaa inspiraatiota kymmenille tuhansille pizzasta kiinnostuneille ympäri Suomen. Pizzanpaistajien Facebook-ryhmä on kerännyt lyhyessä ajassa jo yli 13 000 asiasta kiinnostunutta ja ryhmä kasvaa nopeasti.

- Tavoitteenamme on edistää pizzakulttuuria tarjoamalla aktiivisen yhteisön, vinkkejä, reseptejä ja erilaisia etuja pizzasta kiinnostuneille. Olemme ilolla huomanneet, että Suomesta löytyy valtavasti erilaisia pizzauuneja ja niiden käyttäjiä, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan muiden kanssa.

Pizzanpaistajien Facebook-ryhmä syntyi kun Sauli Kajosaari ja Mikko Peltonen päättivät perustaa ryhmän oman pizzaharrastuksensa ympärille vuosi sitten. Suosio yllätti kuitenkin kaikki ja hetkessä ryhmään tulvi tuhansia harrastajia.

- Pienen piirin juttu herättikin nopeasti kiinnostusta ja olemme ilolla seuranneet ryhmän kasvua ja sitä huikeaa intoa, jota erilaisista koti- ja pihakeittiöistä on välittynyt. Olemme ylpeitä siitä, että ryhmä on pysynyt kasvusta huolimatta hyvähenkisenä ja sellaisena se halutaan myös jatkossakin pitää, Kajosaari kertoo

Suomeen on noussut viime vuosina useita laadukkaita pizzaravintoloita ja pizzaharrastuksen kasvu on näkynyt myös kauppojen hyllyillä. Monin paikoin pizzatarvikkeet on viety hyllystä nopeasti. Yhtenä ilmiönä ovat olleet myös erilaiset pizza popupit, jotka ovat monin paikoin saavuttaneet suuren suosion.

- Jotkut sanovat, että hifistelemme pizzan ympärillä, mutta todellisuudessa kyse on pienistä asioista, joilla pizzaelämyksestä saa perus peltipizzaa nautinnollisemman. Hifistelyä tai ei, haluamme kannustaa kaikenlaiseen pizzanpaistoon kaikenlaisilla välineillä, Peltonen korostaa.

Yhdistyksen ydinjoukkoon kuuluu kymmenkunta alan ammattilaista, joilla on pitkä kokemus niin pizzan valmistamisesta, pizzavälineiden ja uunien maahantuonnista kuin myös harrastukseen sopivista viineistä ja muista oheisartikkeleista.

Yhdistyksen aktiiveilla on jo selvät suunnitelmat toimintansa kehittämiseksi ja nälkä sen kuin kasvaa syödessä. Erilaisten sisältöjen, videoiden ja koulutusten lisäksi ensi kesänä on tavoitteena järjestää Pizzafestivaalit. Lisäksi yhdistys tarjoaa Facebook-sivuillaan alennuksia ja kimppatilausmahdollisuuksia, jotka ovat olleet hyvin suosittuja.

- Olemme jo toteuttaneet muutamia kimppatilauksia esimerkiksi pizzauunien osalta. Meillä on myös paljon ajatuksia toiminnan kehittämiseksi ja erilaisten tempausten järjestämiseksi. Nyt on hyvä aika liittyä mukaan Facebook-ryhmäämme ja kannatusjäseneksi, Peltonen päättää.

Pizzanpaistajat ry

Pizzanpaistajat ry

Pizzanpaistajat on yleishyödyllinen yhdistys, joka rahoittaa toimintaansa yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävällä yhteistyöllä ja kannatusjäsenmaksuilla. Facebook-ryhmässä mukanaolo on täysin maksutonta. Yhteisenä tavoiteenamme on tehdä Suomesta paikka, jossa tehdään maailman parhaita pizzoja. Liity Facebook ryhmään: www.facebook.fi/pizzanpaistajat

Tutustu www.pizzanpaistajat.fi>