Presto – palkittu italialainen ravintola

Helsinkiläisen ravintola Preston herkulliset ruoka- ja juomaelämykset perustuvat parhaisiin italialaisiin ainesosiin. Ravintola on saanut työstään harvinaisen tunnustuksen myös Italian ulkoministeriöltä. Tutustu Preston saloihin!

Presto – palkittu italialainen ravintola

Eteläesplanadilla sijaitseva ravintola Presto sai maaliskuussa Italian kauppa- ja teollisuuskamarin ja Italian ulkoministeriön myöntämän Ospitalità Italiana -sertifikaatin. Tämä kunnianosoitus annetaan erityisen ansioituneille, italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa onnistuneille ravintoloille. Vuonna 2015 avattu Presto on vasta toinen sertifikaatin saavuttanut ravintola Suomessa.

– Erityiskehuja saivat ruokamme autenttinen alkuperä, valikoima ja asiantunteva palvelu, kertoo ravintoloitsija Roshan Salwathura yhdestä uransa ylpeimmistä hetkistä.

– Meille ruoan kunnioitus on tärkeää ja ammennamme listallemme inspiraatiota Italian loputtomasta ruokakulttuurista, johon kuuluvat muunmuassa pehmeät burrata- ja mozzarella juustot sekä prosciutto-kinkku, ja muut eri puolilta Italiaa tulevat raaka-aineet.

pizza
Ravintoloitsija Roshan Salwathuran oma kestosuosikki on mehevä katkarapupizza mozzarella-juustolla.

Roshan korostaa asiantuntevan ja laadukkaan palvelun merkitystä. – Puolet asiakkaan ravintolaelämyksestä muodostuu palvelusta, sillä jos palvelu ei toimi, ei myöskään ruoka maistu.

Lautasella risotto ja ravioli

Preston suosikkiannoksia ovat vuodesta toiseen risotot sekä omassa keittiössä valmistettu ravioli. Ruokalista vaihtuu kolmesti vuodessa ja tällä hetkellä raviolien sisältä löytyy ricotta-juustoa sekä munakoisoa.

– Myös pizzamme ovat todella suosittuja, Roshan kertoo. – Oma kestosuosikkini on mehevä katkarapupizza mozzarella-juustolla. Pizzataikinamme kohoaa peräti 72 tuntia.

Jos palvelu ei toimi, ei myöskään ruoka maistu.

Myös juomat ovat tärkeä osa ravintolakokemusta. Preston yli 50 italialaisen viinin valikoimasta puolet on myynnissä laseittain. Pohjois-Italian mineraaliperäisistä lähteistä tuleva S. Pellegrino -kivennäisvesi on luonteva lisä viinin viereen, tai ainoana ruokajuomana.

Lounas tai illallinen päättyy tietenkin jälkiruokaan! Presto valmistaa itse italialaisen jäätelön eli gelaton. Kokeile vaikkapa italialaisten suosikkia, pistaasin makua. Bienvenuti!

presto-navilogo_smaller

Tutustu menuun ja varaa pöytäsi

Presto tarjoilee arkisin buffet-lounasta sekä à la carte -lounasta. Illallinen on tarjolla tiistaista lauantaihin. Katso linkistä tarkemmat aukioloajat ja varaa pöytä.

Eteläesplanadi 14, Helsinki, p. 09 6128 5350

www.ravintolapresto.fi>