Ravintola Penélope ihastuttaa mauillaan

Ravintola-alan kaksi tunnettua konkaria, Arto Rastas ja Hans Välimäki laittoivat vahvat visionsa yhteen ja loivat yhteisen uuden ravintolan Helsingin ydinkeskustaan. Tutustu miten Penélope sai alkunsa ja mitä se tarjoaa asiakkailleen.
Ravintola Penélope ihastuttaa mauillaan

Pitkän linjan ravintoloitsija ja keittiömestari Arto Rastas on pyörittänyt neljää ravintolaansa Tampereen alueella yli 10 vuoden ajan. Viimeisin tulokas ravintola Periscope Tampereen ydinkeskustassa Pyhäjärven näköaloilla on otettu suurella suosiolla vastaan.

Mikä sai Arton lähtemään ensi kertaa Helsingin ravintolapiireihin ja lyömään hynttyyn yhteen Hans Välimäen kanssa?

 – Ollaan Hansin kanssa tunnettu jo useampi vuosi ja jo jonkin aikaa meillä on ollut halua perustaa yhteinen ravintola. Kun Penélopen liiketilaa tarjottiin minulle, esittelin idean Hansille ja molemmat innostuimme siitä. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, Arto kertoo.

Halusimme antaa ravintolallemme kauniin naisen nimen

ravintoloitsijat Arto ja Hans

–  Meitä Hansin kanssa yhdistää periksiantamattomuus, vankka kokemus ravintola-alalta ja vahva luonne. Äkkiseltään voisi kuvitella että tällaisella kombolla ajaudutaan nopeasti törmäyskurssille, mutta päinvastoin. Kaksi vahvaa on parempi kuin yksi vahva, Arto kertoo

– Tampereella ajatusmaailma ravintoloiden tulevaisuudesta on mielestäni hieman pitkäjänteisempää kuin Helsingissä, jossa tuntuu välillä, että kaikki tehdään vain parin vuoden periodeiksi. Ehkäpä tällaista pitkäjänteistä ajattelumallia voisin siirtää mukanani myös Helsinkiin.

Moderni tapas-baari laajalla makumaailmalla

Penélope on moderni tapas-baari nojaamatta kuitenkaan liikaa Espanjaan. Ruoka-annosten makumaailmat seikkailevat ympäri maailman.

Kampasimpukkaa alkuun

–  Päätimme perustaa ravintolan, jossa haluaisimme itsekin käydä; mutkattoman, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja ystävälliseen palveluun panostavan paikan. Kaikkiin ruokalajeihin liittyy aina tarina, joka on herkullisuudellaan jättänyt meille pysyvän muistijäljen.

Ensimmäisten viikkojen aikana eniten hurraahuutoja salissa on kerännyt Chicken Piri Piri. Hans tykästyi aikoinaan entisen työntekijänsä Carloksen pyörittämän pop up -ravintolan kanaa "Piri Piri" annokseen niin paljon, että kävi ostamassa sitä useamman kerran viikossa. Carloksen luvalla annoksen nimi ikuistettiin myös Penélopeen. 

–  Alunperin meillä oli ruokalajeja ehdolla listalle aivan liian monta ja monesta jouduttiin luopumaan. Lopputulos on kuitenkin eheä kokonaisuus ja varastoon jäi vielä monta superherkullista juttua tuleville listoille, Arto vinkkaa.

Aamiaista tarjoillaan tammikuusta alkaen.

Tammikuusta lähtien Penélope tarjoaa ruokaa myös aamiaisen muodossa, jossa on luvassa mm. klassikoita kuten uunituoreita croissantteja ja egg benedictiä sekä erilaisia sandwichejä, smoothiebowleja ja paljon muuta herkkua pöytiin tarjoiltuna.

Ravintolan yhteydessä toimii lisäksi Xavier-niminen juhlatila, jota voi vuokrata yksityistilaisuuksiin jopa 200 henkilölle.
 
Arton ja Hansin ravintola on suunniteltu monistettavaksi myös muihin kaupunkeihin, joten jäämme innolla odottamaan, minne seuraava Penélope nousee.

Varaa pöytä!

Ravintola Penélope
Mikonkatu 9, Helsinki
Avoinna lounas- ja illallisaikaan
hello@ravintolapenelope.fi
p. 050 5993573

Katso aukioloajat ja varaa pöytä

San Pellegrino

Maailmankuulua S.Pellegrinon lähdevettä on nautittu jo yli 600 vuoden ajan aina kuuluisan Leonardo da Vincin ajoista lähtien. Vesi matkaa 30 vuoden aikana Alpeilta noin 400 metrin syvyydestä kalkkikivisestä kalliosta lähteeseen, joka sijaitsee Bergamon lähellä Pohjois-Italian Lombardiassa.