S.Pellegrino etsii maailman lahjakkainta nuorta kokkia jo kuudennen kerran
Nuorten ja lahjakkaiden kokkien tukemiseksi perustettu S.Pellegrino Young Chef -akatemia hakee jälleen maailman parhaimpia kulinaarisia kykyjä ja tulevaisuuden gastronomian huipputekijöitä
Hakuaika alle 30-vuotiaille kokeille on nyt auki, ja jatkuu 19.6.2024 asti
S.Pellegrino Young Chef Academy -kilpailu on paljon enemmän kuin ruoanlaittokilpailu. Kilpailuun osallistuminen tarkoittaa liittymistä kunnianhimoiseen S.Pellegrino Young Chef Academy -projektiin, jonka tavoitteena on tehdä maailmasta parempi paikka ruoan avulla.
Osallistujilla on ainutlaatuinen mahdollisuus liittyä kansainväliseen yhteisöön sekä samalla syventää osaamistaan koulutuksen, mentoroinnin, verkostoitumisen ja uramahdollisuuksien kautta. Kilpailun aikana nuoria kokkeja ohjaavat tiiviisti maailmankuulut kokit, jotka auttavat kisaajia tuomaan tulevaisuuden visionsa pöytään ja nostamaan kulinaariset taitonsa uudelle tasolle.
Kaudella 2022-2023 kisaan osallistui ennätysmäärä hakijoita - yli 166 kokkia läpäisi alustavat valinnat
”S.Pellegrino Young Chef -akatemia on maailmanlaajuinen yhteisö, joka syntyi S.Pellegrinon halusta sitoutua kehittämään gastronomian tulevaisuutta investoimalla sellaisiin arvoihin kuten kestävyys, vastuullisuus, monimuotoisuus, sinnikkyys ja kauneus, ja tämä kilpailu on tärkein keino sen toteuttamiseksi, kertoo Stefano Bolognese, Sanpellegrinon kansainvälisen liiketoimintayksikön johtaja.
"Edellisellä kaudella kisaan osallistui ennätysmäärä hakijoita, sillä yli 166 kokkia läpäisi alustavat valinnat osallistuvien 15 maantieteellisen alueen joukosta. Olemme ylpeitä nähdessämme niin monia nuoria kykyjä, jotka haluavat tuoda pöytään parastaan kovalla työllä ja intohimolla. Kasvava kiinnostus kilpailua kohtaan saa meidät uskomaan entistä enemmän tähän projektiin, emmekä malta odottaa uusimman kisakauden alkamista"
Lähetä resepti omasta nimikkoannoksestasi, josta ilmenevät henkilökohtainen visiosi, ainutlaatuiset taitosi sekä luovuutesi. Hakuaika kestää 19.6.2024 saakka.
Totuttuun tapaan ensimmäisen hakuvaiheen arvioi ALMA International School of Italian Culinary Arts. ALMA määrittelee listan nuorista kokeista aluefinaaleihin, jotka järjestetään ympäri maailmaa vuoden 2024 jälkipuoliskolla. Pohjoisen Euroopan aluefinaalit järjestetään marraskuussa 2024 Amsterdamissa.
Alueellisten semifinaalien voittajat kilpailevat S.Pellegrino Young Chef Academy Award -palkinnosta Milanossa 2025 järjestettävässä päätösfinaalissa. Voittajan on tehtävä vaikutus tuomaristoon, joka koostuu kansainvälisesti tunnetuista kokeista. Voittajan tulee osoittaa vertaansa vailla olevia teknisiä kykyjä, aitoa luovuutta sekä vahvaa henkilökohtaista uskoa gastronomiaan.
Minulle voitto ei ollut päätepiste, vaan uuden matkan alku. - Nelson Freitas, S.Pellegrino Young Chef Academy voittaja 2023
Edellisellä kisakaudella voiton vei portugalilainen Nelson Freitas: "S.Pellegrino Young Chef Academy -kilpailu oli uskomaton kokemus, sillä se mahdollistaa verkostoitumista sekä tiedon, kulttuurin ja tietysti taitojen jakamista. Tunnen kasvaneeni sekä ammatillisella että henkilökohtaisella tasolla, olen löytänyt uusia näköaloja sekä uutta motivaatiota tulevaisuutta ajatellen. Minulle voitto ei ollut päätepiste, vaan uuden matkan alku. Kilpailu on ihanteellinen konteksti kaikille nuorille kokeille, jotka haluavat esitellä työtään ja testata itseään. Neuvoni uusille osallistujille on: tuo jotain henkilökohtaista, tuo jotain, johon tunnet syvän yhteyden, jotta voit näyttää parastasi!"
S.Pellegrino Young Chef Academy -kilpailu finaali 2023
Kilpailun aikana osallistujat kisaavat myös kolmesta muusta palkinnosta, jotka antavat tunnustusta nuoren kokin näkemyksille ja tämän tavoille lähestyä ruoanlaittoa positiivisen yhteiskunnallisen muutoksen aikaansaamiseksi:
S.Pellegrino Social Responsibility Award: ravintolamaailman kestävää kehitystä edistävän maailmanlaajuisen Sustainable Restaurant Association -järjestön äänestämä palkinto, joka myönnetään annokselle, joka edustaa parhaiten periaatetta, että ruoka on parhaimmillaan, kun se on seurausta sosiaalisesti vastuullisista käytännöistä, jotka kattavat hankinnan, sosiaaliset vaatimukset sekä ympäristövaatimukset
Kisassa ehdottomasti parasta oli verkostoituminen ja tutustuminen muihin alan ihmisiin eri maista. Kilpailu oli erittäin positiivinen kokemus kaikin puolin ja olisi jäänyt harmittamaan, jos en edes olisi yrittänyt. - Ina Niiniketo, semifinalisti 2017
Acqua Panna Connection in Gastronomy Award: kilpailun mentoreiden äänestämä palkinto, joka myönnetään annokselle, joka ilmentää parhaiten kokin kotiseudun kulinaarista perintöä. Annoksen tulee tuoda esille sekä perinteisiä kulinaarisia käytäntöjä että persoonallista modernia näkemystä luoden yhteyden menneisyyden ja tulevaisuuden välille. Suomea edustanut Niko Tähti voitti palkinnon Pohjois-Euroopan aluefinaaleissa Kööpenhaminassa vuonna 2022
Voin suositella kokemusta ehdottomasti. Kisa tarjosi kansainvälisiä avoimia uusia mahdollisuuksia. Tykkäsin miten kilpailun arvioinnissa painotettiin eri asioita. Enemmän kuin ruoanlaittokisa! - Niko Tähti, semifinalisti 2022
Fine Dining Lovers Food for Thought Award: verkossa toimivan Fine Dining Lovers -yhteisön äänestämä palkinto, joka myönnetään nuorelle kokille, joka parhaiten edustaa henkilökohtaisia uskomuksiaan omalla nimikkoannoksellaan.
S.Pellegrino ja Acqua Panna
S.Pellegrino, Acqua Panna ja Sanpellegrino Italian Sparkling Drinks ovat Milanossa, Italiassa sijaitsevan Sanpellegrino S.p.A.:n kansainvälisiä tavaramerkkejä. Näitä juomia on saatavilla yli 150 maassa kaikilla viidellä mantereella. Ne edustavat laatua, erinomaisuutta alkuperänsä perusteella ja ilmentävät italialaista tyyliä maailmanlaajuisesti ilon, terveyden ja hyvinvoinnin synteesinä.
Vuonna 1899 perustettu Sanpellegrino S.p.A. on Italian johtava juoma-alan yritys kivennäisvesien, alkoholittomien aperitiivien ja virvoitusjuomien valikoimallaan. Sanpellegrino on aina ollut sitoutunut parantamaan planeetan hyvinvointia ja työskentelee vastuullisesti ja intohimoisesti varmistaakseen, että S.Pellegrinon kivennäisvedellä on turvallinen tulevaisuus.
S.Pellegrinon järjestämän nuorten kokkien kykyjenetsintäkilpailun Pohjois-Euroopan semifinaalit järjestettiin lokakuun 2022 lopussa Tanskan Kööpenhaminassa.
Ravintola Savoyn keittiömestari Niko Tähti kisaa S.Pellegrinon kokkikisan finaalipaikasta Pohjois-Euroopan semifinaalissa Kööpenhaminassa lokakuun lopussa. Tutustu Nikon kisa-annokseen ja katso vinkit lähiruoan valmistamiseen.