SAY Seltzerille globaalisti arvostettu Dieline-designpalkinto

SAY Seltzer palkittiin kuluttajapakkausten ja kuluttajabrändien johtavan mediatalon Dielinen maailmanlaajuisesti arvostetussa design-kilpailussa. Bostonissa, Yhdysvalloissa pidetyssä gaalassa palkittiin 141 designia useissa eri kategorioissa.

say seltzerit

Matala-alkoholiset hard seltzerit ovat kasvattaneet suosiotaan hurjaa vauhtia maailmanlaajuisesti vuodesta 2020 lähtien. Vuonna 2021 hard seltzer -alkoholijuomakategoria oli vasta muodostumassa Suomen markkinoille ja nimi "seltzer" kuulosti kuluttajille vielä epämääräiseltä, kun Pohjoismaiden johtava alkoholijuomatalo Anora lanseerasi ensimmäisten joukossa omat SAY Seltzerinsä.

SAY Seltzer mansikka & vadelma 4% ja SAY Seltzer appelsiini & guarana 4% tulivat ruokakauppojen hyllyille keväällä 2021. Kesällä 2022 SAY Seltzer -tuoteperheeseen syntyi kaksi uutta makua: greippi & sitruuna 4% sekä ensimmäinen alkoholiton seltzer SAY non-alc lime & minttu 0%. Koko SAY Seltzer -tuoteperheen visuaalisen ilmeen ja identiteetin, brändäyksen ja pakkaussuunnittelun on luonut Anoran oma suunnittelutiimi.

23. toukokuuta 2022 SAY Seltzer palkittiin kuluttajapakkausten ja kuluttajabrändien johtavan mediatalon Dielinen maailmanlaajuisesti arvostetussa design-kilpailussa. Bostonissa, Yhdysvalloissa pidetyssä gaalassa palkittiin 141 designia useissa eri kategorioissa.

Dieline-palkinto on ensimmäinen merkittävä voitto Anoran omasta design-työstä.

Palkinnon Bostonissa vastaanottanut Antti Ojala, yksi SAY Seltzerin suunnittelijoista, kertoo kuinka brändin kehitys alkoi: ”Alussa meillä oli vain tuotemerkki ’SAY’ ja hyvä reseptiikka. Aloitimme projektin yhteistyössä strategiakumppanin kanssa SAY Seltzerin brändin DNA:n konseptoimiseksi. Brändin ytimen muodosti rento asenne ja ylpeys kulkea omaa polkua, tehdä asioita joista tykkää. Vahvan brändimanifestin myötä tiesimme, että visuaalisuuden tulisi olla äänekäs ja ylpeä, rikkomatta kuitenkaan seltzer-kategorialle sopivaa visuaalista linjaa.”

Koska tuotemerkki luotiin tyhjästä uuteen ja vasta muotoutuvaan hard seltzer -kategoriaan, oli selvää, että pakkauksen piti erottautua erityisen hyvin kirjavassa vähittäiskaupan ympäristössä. Oli ensiarvoisen tärkeää, että brändin nimi erottuu selvästi hyllystä. Tämä haaste ratkaistiin luomalla logotyyppi "SAY", joka oli kiedottu puhekuplan ympärille. Vangiten brändin DNA:n avoin suu käytännössä huutaa brändiä ja välittää sen vahvaa asennetta. Johdonmukaisen visuaalisen brändi-identiteetin luomiseksi jokaisella SAY Seltzerin maulla on erilainen, erottuvan värinen suu sekä kuvituksia, jotka kertovat mauista, samalla kun valkoinen tausta tarjoaa selkeän ja rauhoittavan taustan jokaiselle SAY-tölkille.

Dielinen palkinto on osoitus brändien ja muotoilun välisen tiiviin yhteistyön voimasta ja suunnittelukulttuurin systemaattisesta rakentamisesta Anoralla. Anoran muotoilukulttuurissa on kyse maailmanluokan luovuudesta, joka yhdistetään prosesseihin, työkaluihin, tietoon ja taitojen kehittämiseen keskittyen jatkuvasti pakkausvalmistajien sekä Anoran omien pullotuslinjastojen tuotantokykyyn.

27.05.2022