Upea Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki tarjoaa ainutlaatuisen hotellielämyksen Eliel Saarisen suunnittelemassa vuonna 1909 valmistuneessa jugendrakennuksessa, joka toimi aiemmin VR:n hallinto- ja toimistorakennuksena.

Scandic Grand Central Helsinki superior huone

Yksi Suomen historiallisimmista rakennuksista ja Helsingin maamerkeistä päärautatieasemalla on saanut uuden huolella suunnitellun ja rakennetun elämän upeana lähes 500 huoneisena hotellina, kokous- ja juhlatilana sekä ravintolana. Mittava muutos on tehty yhteistyössä Museoviraston kanssa suojeltua arvorakennusta kunnioittavalla tavalla. Alkuperäisen rakennuksen pohjoispäät yhdistää Saarisen arkkitehtuuria ja muotokieltä hyödyntävä moderni uudisrakennus. Yleisöltä aiemmin suljettuna olleet historialliset tilat avautuivat 15.4.2021 uniikin hotellin myötä.

Urbaani hotelli yhdistää klassista ja modernia tunnelmaa

– Hotellista tulee elävä kohtauspaikka, kaupungin sykkivä sydän. Helsingin keskustan vilinästä sisään astuessa siirtyy ajasta ja tunnelmasta toiseen, kertoo hotellinjohtaja Satu Järvelä.

Scandic Grand Central Helsinki Bar G
Sisustuksen kaunis yksityiskohta hotellin Bar G:stä.

Sisustusarkkitehti Jaakko Puron suunnittelema tyylikäs sisustus, hauskat yksityiskohdat ja värikylläinen maailma luo lämpimän miljöön vierailijalle. Modernin hotellisisustuksen lisäksi tiloista löytyy alkuperäisiä kunnostettuja kalusteita ja valaisimia eri vuosikymmeniltä sekä yllättäviä yksityiskohtia.

Hotellista löytyy huikea määrä erilaisia tiloja ja tunnelmia – koskaan ei tiedä, mitä seuraavan kulman takaa löytyy

– Minuun suurimman vaikutuksen tekevät hotelliin valitut huikeat valaisimet sekä toinen toistaan upeammat tapetit. Osa valaisimista on design-klassikoita ja osa kuin taideteoksia. Tapetit ovat värikkäitä, yllättäviä ja osittain klassiseen miljööseen odottamattomia. Meillä löytyy lukuisa määrä erilaisia tiloja ja tunnelmia – koskaan ei tiedä, mitä seuraavan kulman takaa löytyy, kertoo Järvelä – Hotellin sisäpihan lasiterassi on kuin suoraan Pariisista ja Eliel Saarisen myöhäisjugend vie ajatuksissa New Yorkiin. 

Todella korkeat ja leveät huonekäytävät vievät hotellivieraat ajattoman tyylikkäisiin huoneisiin, joiden sisustuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä sekä ripaus trendikkyyttä. Pehmeä, leveä vuode on huoneen keskipiste.

Asemalaiturin saapuvat junat vai Ateneum? Huonevarausta tehdessä asiakas voi esittää toiveen mieluisesta näköalasta.

Alkuperäisen rakennuksen huoneissa on nostalgiaa ruutuikkunoineen ja paksuine seinineen. Huoneissa voi istua leveillä ikkunalaudoilla ja nauttia näkymistä Kansallisteatterin, Ateneumin, Rautatientorin tai asemalaiturin, Kaisaniemen puiston tai jopa Linnanmäen suuntaan. Huonevarausta tehdessä asiakas voi esittää toiveen mieluisesta näköalasta. 

Alkuperäisen rakennuksen tilojen vastapainona on uudisosan modernit huoneet. Osa huoneista tarjoaa upeat näkymät Kaisaniemen puistoon koko seinän mittaisista ikkunoista.

Mikä tekee laadukkaan staycationin eli lähiloman? 

Scandic Grand Central toivottaa tervetulleeksi vieraat kaukaa ja läheltä, koronaturvallisesti. – Ylellinen ympäristö, oman valinnan mukaan huone sadesuihkulla, ammeella tai omalla saunalla, raikkaat lakanat ja mukava sänky, mieluinen juoma hotellin baarissa tai lasiterassilla, Brasserie-illallinen, valmiiksi katettu monipuolinen aamiainen – näistä on lähiloman hemmottelu tehty, kuvailee Järvelä. 

Staycationiin on helppo yhdistää myös kulttuurielämyksiä. Kansallisteatteri sijaitsee aivan hotellin vieressä ja Ateneum Rautatientorin toisella laidalla.

Brasserie Grand – Eurooppalaisen keittiön suosikkiannoksia

Hotellin tyylikäs ravintola, Brasserie Grand, tarjoaa ranskalaisen ja eurooppalaisten keittiöiden inspiroimia klassisia makuja päivitettyinä nykypäivään. Hotellin ravintola ja baari ovat avoinna koronarajoitusten puitteissa.

Brasserie Grand ja Bar G ovat viihtyisiä piipahduspaikkoja afterworkille tai teatterikäynnin yhteydessä.

Grandin tyyliin ravintolaan ja ruokalistaan on lisätty hieman yllätyksellisyyttä ja luksusta. Brasserie Grand ja Bar G ovat viihtyisiä piipahduspaikkoja vaikkapa afterworkille tai teatterikäynnin yhteydessä.

– Oma suosikkini alkupalaksi on herkullinen Egg Royale, joka toimii myös ylellisenä aamupalana. Pääruoaksi ihanan rapea vasikanleike sitruuna-sardellivoilla ja jälkiruoaksi Grand Centralin oma oopperakakku kultapölyllä ja itse tehdyllä calvadosjäätelöllä, kertoo Järvelä – Ateria kannattaa aloittaa lasillisella kuohuviiniä, Codorniun cava on erinomainen vaihtoehto tai Bollingerin samppanja, joka toimii vaikka läpi koko aterian.

– Bar G:n erikoisuus on maailmallakin todella suositut minimartini-cocktailit kuten huurteisen jääkylmänä nautittava Grand Vesper, joka on kehitetty yhdessä Altian baarimestarin Mikael Karttusen kanssa. Tervetuloa viihtymään!

Scandic Grand Central Helsinki

 • Alkuperäinen rakennus vuosilta 1909 ja 1936Alkuperäisen osan suunnittelu Eliel Saarinen

 • Korjausrakentaminen ja uudisrakennus 2020 NCC

 • Uudisosan suunnittelu Futudesign

 • Sisustussuunnittelu Jaakko Puro, Puroplan

 • Huoneita 491, alkuperäisessä osassa 373 ja uudisosassa 118 huonetta

 • Esteettömiä moottorisängyillä varustettuja huoneita 37 kpl

 • Brasserie Grand ja Bar G yhteensä 400 asiakaspaikkaa

 • Lasiterassi sisäpihalla 70 asiakaspaikkaa

 • Juhlatila Grand Ballroom jopa 500 hengelle

 • Kokoustilat 12 kpl

 • Kuntosali, sauna