Millainen on hyvä alkoholiton drinkki?

Alkoholittoman juomavaihtoehdon ei tarvitse aina tarkoittaa perinteistä Pommacia tai tuoremehua. Lue vinkit hyvän mocktailin eli alkoholittoman cocktailin valmistukseen ja 3 drinkkiohjetta.

Millainen on hyvä alkoholiton drinkki?

Hyvässä alkoholittomassa drinkissä makujen tulee olla tasapainossa, mikä on periaate myös alkoholillisia drinkkejä valmistettaessa. Koska mocktailissa ei ole alkoholia, joten on erityisen tärkeää, että juoman makeus ja happamuus tukevat toisiaan. Tärkeää on myös, että juomassa on vähintään yksi selkeä maku kuten marja tai hedelmä.

Valmistuksessa kannattaakin kiinnittää huomiota maun runsauteen. Drinkistä voi joutua tekemään hieman makeamman tai laittamaan makua tuovia ainesosia enemmän, jotta juoma maistuu hyvälle. Jos valmistat sheikattavan tai blendattavan mocktailin, älä käytä liikaa jäitä, sillä muuten alkoholiton versio saattaa jäätyä.

Mocktail toimii tunnelman luojana siinä missä cocktailkin

Miksi sitten kannattaa nähdä hieman vaivaa ja valmistaa mocktail vaikkapa alkuvuoden illanistujaisiin?

– Mocktail toimii tunnelman luojana siinä missä cocktailkin. Tilaisuuksissa joissa on tarjolla cocktaileja, mocktailit ovat hyvä tapa saada kaikki vieraat samaan tunnelmaan sen sijaan, että tarjoaisi alkoholittomana vaihtoehtona vain mehua tai limua suoraan tölkistä.

– Aina ei tarvitse olla tarjolla alkoholillisia juomia, vaan juhlista tai illanistujaisista pystyy tekemään elämyksellisiä myös mocktailien avulla. Alkoholittoman juoman nauttiminen ei myöskään katso aikaa eli se sopii mainiosti kaikkiin ajankohtiin vaikkapa työn lomassa.

Hyvin helppo kuohuvamocktail on alkoholiton versio klassikkodrinkki Mimosasta. Kaada kuohuviinilasiin puolet alkoholitonta cavaa (Codorniu Zero) ja puolet appelsiini- tai veriappelsiinituoremehua ja sekoita varovasti.

Katso alempaa helppoja ja herkullisia mocktailohjeita, jotka on valmistettu alkoholittomasta kuohuviinistä tai alkoholittomista tisleistä.

Ota huomioon mocktailin valmistuksessa

1. Mocktail toimii tunnelman luojana siinä missä cocktailkin.

2. Juomassa tulee olla vähintään yksi selkeä maku.

3. Kiinnitä erityisesti huomiota maun runsauteen.

4. Kaunis koristelu kruunaa juomaelämyksen.