Fazerin ravintoloiden joulumenuissa maistuvat sesongin maut ja perinteikäs ammattitaito

Fazerin ravintoloiden kuudessa eri joulumenussa nousevat esiin sekä perinteikkyys että tämän hetken trendit. Tutustu ja varaa yrityksesi pikkujoulut tai joululounas Fazerin kokous- ja juhlaravintoloiden tarjonnasta!

Fazerin ravintoloiden joulumenuissa

Fazerin ravintolat hemmottelevat asiakkaita tänä vuonna peräti kuudella erilaisella joulumenulla. Ne sopivat niin suuremman yrityksen pikkujoulumenuksi kuin vaikkapa työtiimin joululounaaksi.

– Olemme tehneet monipuolisia menukokonaisuuksia asiakkaiden toiveita kuunnellen. Jotkut haluavat hyvin perinteistä jouluruokaa, toiset taas vain pienellä joulutwistillä maustettuna. Kaikkien menujen pohjana ovat tietenkin sesongin raaka-aineet ja niiden vastuullinen hankinta, kertoo Fazerin tuotekehityspäällikkö ja keittiömestari Karri Käki.

– Suosituin menumme on perinteinen joulubuffet, joka vie klassisilla kala-annoksilla, sienisalaatilla, kinkulla ja luomulanttulaatikolla ajatukset ja tunnelmat kohti lähestyvää joulurauhaa. Kasvismenu vastaa mainiosti tämän hetken lihattomaan trendiin. Siinä raaka-aineet maustetaan ja laitetaan esille hyvinkin perinteistä jouluruokaa muistuttaen, mutta kasviksilla.

ff_fazer_auli4099_h_joulu2018
Kasvismenussa maistuvat mm. lehtikaalipesto ja porkkana-linssi-kauravuoka

Esimerkiksi pistaasilla ja Dukkah-mausteella kuorrutettu selleri muistuttaa kinkkua ulkoisesti ja vahva umami annoksessa vastaa lihansyöjienkin tarpeisiin. Muokkaamme tarvittaessa menuja esimerkiksi gluteenittomaksi tai täysin vegaaniksi.

Joululounas tai -päivällinen aloitetaan tietenkin klassisella Blossa-glögillä, joko alkoholittomana tai -holillisena versiona. Muunmuassa neilikalle ja kardemummalle tuoksuvaa Blossaa valmistetaan yhä alkuperäisellä reseptillä vuodelta 1895.

Turun Linna ja Espoon Dipoli ovat uniikkeja juhlataloja

Fazerin joulumenuja pääsee nauttimaan yli 20 paikkakunnalla yhteensä yli 30 juhla- tai kokousravintolassa.

Aalto-yliopiston päärakennus Dipoli Espoossa on monitoimitalo 10-2000 hengen tapahtumiin. Reima ja Raili Pietilän suunnittelemassa arkkitehtuurisesti merkittävässä rakennuksessa pääsee ruokailun lomassa nauttimaan ainutlaatuisesta miljööstä ja taiteesta. Kokouksen tai ruokailun yhteyteen voi varata myös ohjatun taidekierroksen.

– A la carte -ravintolassamme Metsossa on katettu 10.-21.12. kaikille avoin joulubuffet arkipäivisin klo 11 ja klo 13. Viime vuonna suuren suosion saanut buffet tarjoaa tänäkin vuonna perinteisiä joulun makuja uudella twistillä – kasvisruokailijoita unohtamatta, kertoo ravintolapäällikkö Sanna Isopahkala – Pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa etukäteen.

Ruokailuun voidaan yhdistää teemallinen kierros Turun linnassa.

ravintolapäällikkö Jouko Nurmi

Turun linna on yksi Fazerin ravintoloiden kiinnostavimmista kohteista. Siellä ruokailu ja illanvietto on erityinen elämys keskiaikaisessa kellarissa tai renessanssiajan palatsin salissa. Tiloja löytyy aina 30 hengen kodikkaasta Leivintuvasta 250 hengen suureen saliin. Ruokailuun voidaan myös yhdistää teemallinen kierros linnassa tai illanvietto trubaduurin seurassa. 

– Vieraamme ovat loppuvuodesta enimmäkseen yritys- tai ryhmäasiakkaita niin vuosijuhlien kuin joululounaan merkeissä. Lisäksi meillä katetaan perinteinen joululounaspöytä aina ennen joulua, joka on tarjolla myös yksityishenkilöille. Joulupöytä on katettu kahvila-ravintola Juhana Herttuan Kellariin 12.12.-15.12 ja 18.12-20.12. kertoo ravintolapäällikkö Jouko Nurmi.

ff_fi_turunlinna__j5a2713%5B1%5D
Turun linna on tunnelmallinen miljöö juhlien tai päivällisen viettopaikaksi.

– Tänä vuonna lounasta tarjoillaan myös lauantaina 15.12, jolloin erityisesti lapsiperheet ja matkailijat ovat tervetulleita. 

Miten haarukka liittyy Turun linnaan?

Juhana Herttuan puoliso, Katariina Jagellonica saapui Turun linnaan jouluaattona 1562 tuoden mukanaan Puolasta uuden ruokailuvälineen – haarukan. Joulun makumaailma ja aikojen saatossa malliaan muuttanut haarukka ovat edelleen tärkeä osa Turun linnaa ja sen ravintoloita.

Dipolin joululounasvaraukset: myyntipalvelu.dipoli@fazer.com tai 040 485 3429

Turun linnan joululounasvaraukset: turunlinna@fazer.com tai 040 674 9191

Tutustu Kluuvikadun klassikkoon

Varaa yrityksesi pikkujoulut tai joululounas!

Tutustu Fazerin kokous- ja juhlaravintoloiden pikkujoulutarjontaan.

www.kokouksetjajuhlat.fi

13.10.2020