Whiskey Sour

Whisky Sour on yksi kaikkien aikojen suosituimmista drinkeistä, joka yhdistää makean, kirpeän ja viskin.

Whisky Sour -drinkki sai alkunsa 1800-luvun puolivälissä ja mainittiin ensimmäisen kerran painetussa muodossa vuonna 1862 amerikkalaisen Jerry Thomasin legendaarisessa cocktailkirjassa The Bartender's Guide. Whisky Sourin hieno tasapaino makean, kirpeän ja viskin välillä on tehnyt siitä pysyvän klassikkodrinkin, ja se on edelleen yksi maailman suosituimmista cocktaileista.

Whisky Sour ohje

AINEKSET

  • 4 cl bourbon viskiä

  • 2 cl sitruunamehua

  • 1,5 cl sokerisiirappia

  • Valkuainen yhdestä munasta (tuomaan vaahtoa)

  • Jääpaloja

Koristeluun:

  • Yksi punainen cocktailkirsikka

  • Yksi sitruunaviipale

VALMISTUSOHJEET

    1. Jäähdytä halutessasi on-the-rocks-lasit valmistuksen aikana eli pidä niitä pakkasessa tai laita ne täyteen jääpaloja.

    2. Kaada viski, sitruunamehu, sokerisiirappi ja hieman munanvalkuaista shakeriin.

    3. Lisää jäitä ja ravista voimakkaasti.

    4. Siivilöi juoma lasiin.

    5. Koristele cocktailkirsikalla ja sitruunaviipaleella.