Viskit

Valitse hyvä viski lahjaksi tai itsellesi! Tutustu mallas- ja blended viskeihin sekä bourbon viskeihin. Viskit ovat saatavilla Alkon valikoimasta.

Tuotteet


Viski on hyvä ja varma lahja viskinystävälle. Lue millaisesta lasista viski kannattaa tarjoilla ja nauttia

Paras viski on aina makuasia - viskityylien ääripäät ovat savuinen Single Malt ja vaniljainen Bourbon. Mallasviskin ja Bourbonin valmistustavat paljastavat, että skottilainen Single Malt eli mallasviski, ja Yhdysvalloissa valmistettava Bourbon ovat hyvin erilaisia, kumpikin tahollaan säädeltyjä juomia. Tutustu miten bourbon ja mallasviski eroavat toisistaan.

Mallasviskiä ei sekoiteta mihinkään vaan se nautitaan sellaisenaan. Puristi ei laita jäitä viskiinsä, mutta pikkutilkka luontaista vettä, natural mineral water, nostaa aromit esiin.

Bourbon on hyvä jäillä, mutta tyypillisesti sitä käytetään cocktailin raaka-aineena. Se onkin yksi maailman parhaita cocktail-raaka-aineita. Monet cocktailit on tehty alun perin rye whiskyllä eli ruisviskillä, mutta esimerkiksi Manhattan ja Old Fashioned -cocktaileissa siirryttiin käyttämään Bourbonia, kun siitä tuli valtalaji Amerikan mantereella.