F.E. Trimbach

Ranskan Alsacen sydämessä Ribeauvillessa sijaitseva Maison Trimbach on yksi alueen kuuluisimmista viinitiloista. Perheyrityksen juuret ja perinteet yltävät kolmentoista sukupolven taakse vuoteen 1626.

F.E. Trimbach viinitalo

Riesling on Trimbachin viinitilan ykkösrypäle sen moniuloitteisuuden ja potentiaalin vuoksi. Perheen ylpeys on Clos Sainte Hune -viinitarha, jota pidetään Alsacen Riesling-tilojen kuninkaana.

Trimbach tuottaa laaturieslingia jo 13. polvessa

Maison Trimbach on vuonna 1626 perustettu perheyritys, jossa viininvalmistuksen perinne on kulkenut isältä pojalle jo kahdentoista sukupolven ajan. Viinitalon kansainvälinen maine alkoi kasvaa vuonna 1898, jolloin F.E. Trimbach voitti Brysselin suuressa kansainvälisessä viinikilpailussa kaikki parhaat palkinnot. Tämän jälkeen matka maailman maineeseen on jatkunut ja jatkuu edelleen uusien Trimbach-sukupolvien voimin.

Laatuviinejä Trimbachin tyyliin jo sukupolvien ajan

Tänä päivänä perheyrityksen johdossa toimii Hubert Trimbach yhdessä veljenpoikiensa Jean ja Pierre Trimbachin sekä Pierren tyttären Annen kanssa. Anne on kolmannentoista sukupolven esikoinen, joka kiertää maailmalla esittelemässä talon viinejä sekä edistämässä Alsacen viininvalmistuksen mainetta. Perhe on yhä edelleen tiiviisti mukana viininvalmistuksen jokaisessa vaiheessa istutuksesta elonkorjuuseen, käymiseen ja pullotukseen.

Maailman arvostetuin viinilehti Decanter valitsi vuonna 2006 Trimbachin viinintekijän Pierre Trimbach’n maailman kymmenen parhaimman viinintekijän joukkoon. Trimbach onkin yksi Alsacen kuuluisimmista viinitaloista. Sen viinejä löytyy lähes jokaisesta Ranskan kolmen Michelin-tähden ravintolasta.

Trimbachin perheellä on ollut aina puristinen näkemys viininviljelystä. Jo 12 sukupolven ajan perhe on tuottanut kuivia, hedelmäisiä, elegantteja ja tasapainoisia viinejä – Trimbachin tyyliin. Parhaat viinit saavat ikääntyä pulloissa viinikellarissa useiden vuosien ajan ennen kuin ne lähtevät myyntiin. Maison Trimbachin viiniviljelmät sijaitsevat Ribeauvillen kylän ympäristössä, missä maaperä on pääasiassa kalkkikiveä. Viljelmät hyötyvät myös ainutlaatuisesta Alsacen mikroilmastosta, jonka Vosges-vuoristo saa aikaan suojaamalla aluetta sateilta.

Riesling taipuu Trimbachin käsissä huippuviineiksi

Riesling on Trimbachin viinitilan ykkösrypäle sen moniuloitteisuuden ja potentiaalin vuoksi. Perheen ylpeys on Clos Sainte Hune -viinitarha, jota pidetään Alsacen Riesling-tilojen kuninkaana.

Herkullisen aromaattinen ja runsas Trimbach Gewürstraminer on oiva seuralainen aasialaiselle ruoalle, sushille, voimakkaille juustoille kuten Munsterille tai Roquefortille sekä perinteisesti hanhenmaksalle.

VIINI-lehden Vuoden Valkoviini 2015 -palkinnon saanut ja Viinistä Viiniin 2016 –oppaassa täydet viisi tähteä ansainnut Trimbach Pinot Gris Réserve on runsas ja ryhdikäs huippuluokan valkoviini, joka sopii erinomaisesti itämaisille ruoille. Viiniin käytetyt hyvin kypsyneet rypäleet on poimittu käsin ja viini on käynyt lämpötilasäädelyissä terästankeissa.

Trimbach Riesling on alsacelaisten oma suosikkiviini, joka on saanut historiansa aikana lukuisia palkintoja. Klassikkoviini on paitsi oivallinen kala- ja äyriäisruokien kumppani, se sopii myös ihanteellisesti aperitiiviksi ja parsan ja sushin seuraan.

F.E. Trimbachin viiniköynnöksiä
Vierailulle Trimbachin viinitilalle pääsee vaikkapa Strasbourgista. Viinitilalla järjestetään arkisin ja lauantaisin viininmaisteluja, mutta vierailu suositulla viinitilalla kannattaa varata etukäteen.