Tournedos-pihvi serrano-kinkulla

Klassinen pihvien kuningas saa serrano-kinkusta herkullisen kääreen ympärilleen. Roseeksi jätetty pihvi vaatii viiniltä täyteläisyyttä ja tanniinisuutta.

Tournedos-pihvi serrano-kinkulla
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Näin saat pihvin onnistumaan toivomallasi kypsyysasteella:

Raaka – raw

Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Paista pihviä kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalla sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä.

Puolikypsä – medium eli rosee

Puolikypsän eli sisältä punertavan pihvin sisälämpötila on 54–56 astetta. Käännä pihvi kun sen pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Tämä vie aikaa 2-3 minuuttia/puoli

Kypsä – well done

Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Paistoaika on 4-5 minuuttia /puoli

AINEKSET

AINEKSET

 • 600 g (4 pihviä) naudan sisäfileestä

 • 4 siivua Serrano-kinkkua

 • 400 g perunaa lohkoina (esikeitettyjä)

 • 100 g vihreitä papuja

 • suolaa, mustapippuria

 • voita ja öljyä paistamiseen

 • 4 cocktailtikkua

VALMISTUSOHJEET

  1. Leikkaa fileestä 4 noin 4 cm paksuista pihviä. Taita kinkkusiivut pituussuuntaan kaksinkerroin. Laita kinkkusiivut pihvin ympärille ja kiinnitä tikuilla.

  2. Paista pikaisesti pihveille hyvä väri kuumalla pannulla molemmille puolille, mutta ei kinkkusivuille!

  3. Nosta paistamisen jälkeen pihvit pellin päälle. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita pihvit niin, että kinkun rasvareuna jää ylöspäin.

  4. Laita uuniin 200 asteeseen kahdeksaksi minuutiksi, lisää samalle pellille perunalohkot ja pavut. Ota pihvit pois uunista ja peitä foliolla ja anna levätä 5 minuuttia. Jatka kasvisten kypsennystä vielä 5 minuuttia. Poista tikut ja kokoa annos.