Wellingtonin pihvi hirven ulkofileestä
Wellingtonin pihvi on yksi maailman klassisimpia liharuokia. Tämä liharuoka ei kaipaa perunaa seurakseen, sillä taikina toimii sen tilalla.
Katso resepti »Klassinen pihvien kuningas saa serrano-kinkusta herkullisen kääreen ympärilleen. Roseeksi jätetty pihvi vaatii viiniltä täyteläisyyttä ja tanniinisuutta.
Raaka – raw
Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Paista pihviä kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalla sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä.
Puolikypsä – medium eli rosee
Puolikypsän eli sisältä punertavan pihvin sisälämpötila on 54–56 astetta. Käännä pihvi kun sen pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Tämä vie aikaa 2-3 minuuttia/puoli
Kypsä – well done
Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Paistoaika on 4-5 minuuttia /puoli
600 g (4 pihviä) naudan sisäfileestä
4 siivua Serrano-kinkkua
400 g perunaa lohkoina (esikeitettyjä)
100 g vihreitä papuja
suolaa, mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
4 cocktailtikkua
Leikkaa fileestä 4 noin 4 cm paksuista pihviä. Taita kinkkusiivut pituussuuntaan kaksinkerroin. Laita kinkkusiivut pihvin ympärille ja kiinnitä tikuilla.
Paista pikaisesti pihveille hyvä väri kuumalla pannulla molemmille puolille, mutta ei kinkkusivuille!
Nosta paistamisen jälkeen pihvit pellin päälle. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita pihvit niin, että kinkun rasvareuna jää ylöspäin.
Laita uuniin 200 asteeseen kahdeksaksi minuutiksi, lisää samalle pellille perunalohkot ja pavut. Ota pihvit pois uunista ja peitä foliolla ja anna levätä 5 minuuttia. Jatka kasvisten kypsennystä vielä 5 minuuttia. Poista tikut ja kokoa annos.
Wellingtonin pihvi on yksi maailman klassisimpia liharuokia. Tämä liharuoka ei kaipaa perunaa seurakseen, sillä taikina toimii sen tilalla.
Katso resepti »Malbec on rypälelajike, joka tunnetaan tumman sävytteistä makumaailmasta sekä poikkeuksellisen mehevästä suutuntumasta. Tutustu argentiinalaisiin Malbec-viineihin viiniasiantuntija Ilkka Sirénin matkassa ja testaa 3 mehevää viinivinkkiä.
Lue lisää »Pääsiäisenä ruokaperinteet vaihtelevat pöydästä pöytään, mutta usein maukas lampaanliha on huomion keskipiste. Tutustu viiniasiantuntija Ilkka Sirenin viinivinkkeihin pääsiäislampaalle eri valmistustavoilla.
Lue lisää »