Wellingtonin pihvi hirven ulkofileestä
Wellingtonin pihvi on yksi maailman klassisimpia liharuokia. Tämä liharuoka ei kaipaa perunaa seurakseen, sillä taikina toimii sen tilalla.
AINEKSET
4 kpl n. 140 g painoisia hirven ulkofileepihvejä
2 voitaikinalevyä
voita paistamiseen
suolaa ja rouhittua mustapippuria
8 isokokoista tuoretta herkkusientä
2 salottisipulia
VALMISTUSOHJEET
Ota pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen. Litistä niitä hieman ja muotoile ne kädellä tasaisen kokoisiksi ja lisää suolaa ja pippuria.
Ruskista pihvit kuumalla pannulla runsaassa voissa molemmin puolin 1,5 min. Jäähdytä välittömästi jääkaapissa.
Viipaloi herkkusienet ja sipulit ja hauduta niitä noin 5 minuuttia pannulla. Mausta suolalla.
Leikkaa voitaikinalevyt kahtia niin, että paloja on lopulta neljä. Kauli taikinalevyt ohuiksi, leikkaa jokaisen palan reunoista 2 nauhaa koristelua varten.
Laita pihvit taikinalevyille, peitä sieniviipaleilla, taita taikina tiiviiksi paketiksi ja saumaa se vielä vedellä. Nosta paketit taikinan saumapuoli alaspäin leivinpaperilla peitetylle pellille. Koristele taikinanauhoilla ja sivele kananmunalla. Voit valmistaa pihvit näin pitkälle etukäteen ja säilyttää paketteja jääkaapissa loppukypsennykseen saakka.
Paista pihvinyyttejä 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia uunin alatasolla. Tarjoa pihvien kera kasviksia, kuten parsakaalia, vihreitä papuja jne.
Resepti
Keittiömestari Aki Wahlman
Näin valitset riistaruoan ja sille viinin
Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »Hirvipata ja suppilovahveroita
Haudutettu riista suosii sopivan, mutta ei liian tanniinista punaviiniä. Katso herkullinen ohje ja viinisuositus!
Katso resepti »