Paahdetut inkivääripähkinät

Mausteiset pähkinät ovat ihana tarjottava rentoihin juhliin tai naposteltavaksi. Puolikuivan cavan pieni makeus toimii hyvin suolaisten pähkinöiden kanssa.

Paahdetut inkivääripähkinät + kuohuviinisuositus
Paahdetut inkivääripähkinät + kuohuviinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Tiesitkö? Kaikki Codorniu-cavat ovat vegaanisia eli niiden kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

MAUSTESEOS

AINEKSET

  • ¾ tl inkiväärijauhetta

  • ½ tl kardemummaa

  • ½ tl ceyloninkanelia

  • ¼ tl muskottipähkinää

  • ¼ tl suolaa

  • 2 rkl muscovadosokeria tai kookossokeria

  • 2 rkl inkiväärisiirappia

  • ½ dl vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään kulhossa.

PÄHKINÄSEKOITUS

AINEKSET

  • 2½ dl kuorellisia manteleita

  • 2½ dl pekaanipähkinöitä

  • 2½ dl cashewpähkinöitä

  • 1 dl kurpitsansiemeniä

  • 1½ dl auringonkukansiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä uuni 135 °C:seen.

    2. Lisää pähkinät mausteseokseen ja sekoita kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan mausteseoksen peitossa.

    3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada pähkinä-mausteseos pellille. Levittele pähkinät tasaisesti pellille.

    4. Paista pähkinöitä noin 40 minuuttia. Nosta pähkinät uunista ja anna niiden jäähtyä uunipellillä.

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa joista tuoreimpana VEGE Talvi (Readme.fi 2017). VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen.

Tutustu VEGE Talvi -kirjaan>