1. Tuet pienviljelijöiden ja heidän perheidensä tulevaisuutta. Reilun kaupan viljelijä saa aina tuotteestaan vähintään Reilun kaupan takuuhinnan markkinahintojen heilahteluista huolimatta. Kun perheen tulotaso nousee ja vakautuu, on elämän suunnittelu varmemmalla pohjalla ja lapset voivat mennä kouluun perheviljelmällä työskentelyn sijaan. Lue Reilun kaupan sivuilta, mitä takuuhinta tarkoittaa.
2. Varmistat suurtilojen työntekijöille paremmat työolot ja -oikeudet sekä lakisääteiset palkat. Esimerkiksi eteläafrikkalaisilla viinitiloilla työntekijöistä vain noin viidennes on vakituisessa työsuhteessa, ja heikoimmassa asemassa ovat kausityöläiset. Reilun kaupan tiloilla heillä on oikeus järjestäytyä ja käydä yhteisvoimin neuvotteluja kohti elämiseen riittäviä palkkoja.
3. Mahdollistat tuottajille Reilun kaupan lisän eli kauppahinnan päälle tulevan bonuksen. Sen käytöstä yhteiseen hyvään päätetään demokraattisesti pienviljelijöiden osuuskunnissa tai suurtilojen työntekijöiden komiteoissa. Etelä-Afrikan viinitiloilla Reilun kaupan lisää on käytetty muun muassa lasten päivähoitoon ja koulutukseen sekä terveydenhuollon kehittämiseen. Lue Reilun kaupan sivuilta, mitä Reilun kaupan lisä tarkoittaa
4. Toimit sekä ihmisten että ympäristön hyväksi. Reilun kaupan tiloja ja tuottajia sitovat kriteerit, jotka koskevat niin ihmisoikeuksia kuin ympäristövaikutuksiakin. Kriteerien toteutumista valvotaan säännöllisesti puolueettomien seurantakäyntien avulla.
5. Osoitat yrityksille ja päättäjille, että haluat muuttaa maailmankauppaa reilummaksi. Jotta muutokset olisivat pysyviä, tarvitaan mukaan kaikki toimijat läpi koko tuotantoketjun.