Altia ja Arcus ovat yhdistyneet Anoraksi

Anora on johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo Pohjoismaissa sekä vastuullisuuden edelläkävijä alalla maailmanlaajuisesti.

viinilaseja

Anorassa kiteytyvät Pohjoismaiden parhaat puolet: luonnonläheisyys, toisten ja ympäristömme kunnioitus, rehellisyys, konstailemattomuus ja avoimuus yhdistettynä palavaan haluun innovoida ja tutkia maailmaa.

Anora muodustui, kun kaksi Pohjoismaiden johtavaa viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditaloa – Altia and Arcus – yhdistyivät 1.9.2021. Anoran omilla juomabrändeillä kuten Koskenkorva, LINIE, O.P. Anderson, Larsen, Skagerrak, Chill Out, Ruby Zin, Blossa, Wongraven and Falling Feather, on vahva markkina-asema ja monilla pitkä historia vaalittavanaan Pohjoismaissa.

Anora toimii läpi Pohjoismaiden ja sillä on toimistot kaikissa Pohjoismaisissa pääkaupungeissa. Anoralla on kiertotaloudestaan palkittu tislaamo Koskenkorvalla Etelä-Pohjanmaalla, moderni logistiikkalaitos Gjelleråsenissa Norjassa, akvaviittitislaamo Sundsvallissa Ruotsissa, alkoholijuomatehtaat Suomessa Rajamäellä ja Virossa Tabasalussa sekä varastot ja toimipisteet kaikissa muissa toimintamaissa. Anora on myös merkittävä konjakkitalo, jolla on oma tuotantolaitos sekä kypsytysvarastot Ranskan Cognacissa. Yhtiö vie alkoholijuomia yli 30 maahan, joista suurin osa on Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Anora on Pohjoismaiden markkinajohtaja viinien ja väkevien alkoholijuominen kestävissä pakkausratkaisuissa. Innovatiivisten PET- ja rPET-pullojemme sekä hanapakkauksiemme hiilijalanjälki on 60–90 % lasia pienempi. Pohjoismaisten arvojen mukaisesti tasa-arvo ja monimuotoisuus ovat organisaatiokulttuurimme ytimessä. Haluamme taata inklusiivisen ja turvallisen työympäristön. Tuemme vastuullista alkoholikulttuuria koulutusohjelmien kautta sekä tarjoamalla matala-alkoholisia sekä alkoholittomia tuotteita. Tavoitteemme on erottua joukosta vastuullisten tuotteiden ja palveluiden tarjoajana kaikilla osa-alueilla.

Anora on johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo Pohjoismaissa sekä vastuullisuuden edelläkävijä alallamme maailmanlaajuisesti. Kattava portfoliomme koostuu omista ikonisista pohjoismaisista brändeistä ja kansainvälisesti arvostettujen päämiesten viineistä ja väkevistä tuotteista. Anora Groupiin kuuluvat lisäksi Anora Industrial sekä logistiikkayhtiö Vectura. Anoran yhteenlaskettu liikevaihto oli 640 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja työllistämme 1 100 ammattilaista. Anoran osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä ja Euronext Oslossa.