Anton Husa valittiin Pohjoismaiden ja Baltian alueen edustajaksi lokakuussa 2017 järjestetyssä alueellisessa semifinaalissa.
Nuori kokkilupaus Göteborgin Upper House Dining ravintolasta on ottanut seuraavan askeleen urallaan ja lähtee Milanoon haastamaan muut maailman parhaimmat nuoret kokit 12.-13.5. järjestettävään finaaliin mentorinsa, Henri Alénin kanssa. Kysyimme Antonin mietteitä ennen S. Pellegrino Young Chef finaalia.
Ruoalla on aina ollut iso osa kasvatuksessani ja isäni työskenteli kokkina ollessani lapsi. Kun tajusin että olen hyvä ruoanlaitossa ja aloin kiinnostua omien annoksieni luomisesta, halusin tulla kokisi.
Luodakseen erittäin hyvää ruokaa kaikkien on työskenneltävä yhdessä tiiminä. Pitää auttaa toinen toistamme ja samalla pitää hauskaa joka ikinen hetki.
On suuri kunnia edustaa niin ikonista ruoka-aluetta, josta löytyy useita huippukokkeja, mahtavia ravintoloita ja todella hyvää ruokaa. Toivon että minun annokseni antaa tuomaristolle hyvän kuvan skandinaavisesta ruoasta ja siitä mikä tekee meidän ruoastamme niin erityistä.
Odotan kovaa taistelua kanssakilpailijoiltani sekä ylipäätään heidän tapaamistaan yhteisen kokemuksen tiimoilta. Toivon että voin jakaa ideoita ihmisten kanssa, jotka rakastavat ruokaa ja kaikkea sen ympärillä yhtä paljon kuin minä.
Olen valmistautunut henkisesti ja yrittänyt pitää mielessä, että tästä tulee hauska kokemus. Tiedän että teen parhaani voittaakseni, mutta en ole kuitenkaan itselleni liian ankara, jos en onnistu voittamaan. Olen myös valmistanut annostani useita kertoja viimeisten kuukausien aikana.
Olemme olleet yhteydessä sähköpostitse todella paljon. Olen treenannut kotona ja olemme keskustelleet etenemisestäni koko valmistautumisajan.
Sen tiedän suomalaisesta ruokakulttuurista, että isoäitini tekee parhaimmat perheillalliset aina kun käymme kylässä! Ja usein se on suomalaista ruokaa. Olen oppinut häneltä, että ruoka on maustettava kunnolla, jotta se maistuu hyvälle.
Voit seurata Antonin otteita suorassa livelähetyksessä 12.-13.5. www.finedininglovers.com/tag/san-pellegrino-young-chef
Maailman merkittävimpiin kuuluva nuorten kokkien kilpailu S. Pellegrino Young Chef lähestyy finaaliaan 11.-13.5.2018 Milanossa. Lue tuomariston suomalaisena edustajana toiminut keittiömestari Henri Alenin mietteet.
Lue lisääItalia on huippumuodin, -ruoan ja -juoman kehto, jossa on osattu aina nauttia elämästä ja ravita sekä ruumista että sielua. Maailman kuuluisin kivennäisvesi S.Pellegrino kuuluu olennaisena osana italialaista hyvää elämää.<br><br>
Lue lisää