Anton Husa – Pohjoismaiden ja Baltian edustaja S. Pellegrinon Young Chef finaalissa 12.-13.5.

Anton Husa valittiin Pohjoismaiden ja Baltian alueen edustajaksi lokakuussa 2017 järjestetyssä alueellisessa semifinaalissa.

Henri Alen ja Anton S.Pellegrino Young Chef

Nuori kokkilupaus Göteborgin Upper House Dining ravintolasta on ottanut seuraavan askeleen urallaan ja lähtee Milanoon haastamaan muut maailman parhaimmat nuoret kokit 12.-13.5. järjestettävään finaaliin mentorinsa, Henri Alénin kanssa. Kysyimme Antonin mietteitä ennen S. Pellegrino Young Chef finaalia.

Mikä sai sinut ryhtymään kokiksi?

Ruoalla on aina ollut iso osa kasvatuksessani ja isäni työskenteli kokkina ollessani lapsi. Kun tajusin että olen hyvä ruoanlaitossa ja aloin kiinnostua omien annoksieni luomisesta, halusin tulla kokisi.

Mikä on ollut isoin oppisi Upper House Dining -ravintolassa?

Luodakseen erittäin hyvää ruokaa kaikkien on työskenneltävä yhdessä tiiminä. Pitää auttaa toinen toistamme ja samalla pitää hauskaa joka ikinen hetki.

Mitä S. Pellegrino Skandinavian ja Baltian alueen voitto ja finalistiksi pääseminen merkitsee sinulle?

On suuri kunnia edustaa niin ikonista ruoka-aluetta, josta löytyy useita huippukokkeja, mahtavia ravintoloita ja todella hyvää ruokaa. Toivon että minun annokseni antaa tuomaristolle hyvän kuvan skandinaavisesta ruoasta ja siitä mikä tekee meidän ruoastamme niin erityistä.

Mitä odotat finaalilta?

Odotan kovaa taistelua kanssakilpailijoiltani sekä ylipäätään heidän tapaamistaan yhteisen kokemuksen tiimoilta. Toivon että voin jakaa ideoita ihmisten kanssa, jotka rakastavat ruokaa ja kaikkea sen ympärillä yhtä paljon kuin minä.

Miten olet valmistautunut finaaleihin?

Olen valmistautunut henkisesti ja yrittänyt pitää mielessä, että tästä tulee hauska kokemus. Tiedän että teen parhaani voittaakseni, mutta en ole kuitenkaan itselleni liian ankara, jos en onnistu voittamaan. Olen myös valmistanut annostani useita kertoja viimeisten kuukausien aikana.

Miten olet työskennellyt Henri Alénin kanssa finaaleita varten?

Olemme olleet yhteydessä sähköpostitse todella paljon. Olen treenannut kotona ja olemme keskustelleet etenemisestäni koko valmistautumisajan.

Sinulla on suomalaisia sukujuuria isäsi puolelta, minkälaisia kokemuksia sinulla on Suomesta ja suomalaisesta kulttuurista?

Sen tiedän suomalaisesta ruokakulttuurista, että isoäitini tekee parhaimmat perheillalliset aina kun käymme kylässä! Ja usein se on suomalaista ruokaa. Olen oppinut häneltä, että ruoka on maustettava kunnolla, jotta se maistuu hyvälle. 

Voit seurata Antonin otteita suorassa livelähetyksessä 12.-13.5. www.finedininglovers.com/tag/san-pellegrino-young-chef