Argentiinassa sadonkorjuu alkanut

Argentiinan palkituimman viinitalon Trapichen pääviinintekijä Daniel Pi on maalis-huhtikuun aikaan erityisen kiireinen mies. Etelä-Amerikassa on alkanut sadonkorjuu helmikuun lopulla.

Daniel Pi, Trapichen viinintekijä

Haasteelliset sääolosuhteet ovat kiusanneet Argentiinan viinialueita parina viime vuonna. Vuosi 2016 muistetaan El Niño -sääilmiön aiheuttamista runsaista sateista, joka aiheutti runsaasti haasteita viinitarhoilla. Laadultaan sato oli kuitenkin erittäin hyvä.

- Kevät oli tänä vuonna tavallista kylmempi. Kevään aikana oli lisäksi kahdesti hallajakso, joka lyhensi kasvukautta ja sen myötä saamme tänä vuonna arviolta 20 prosenttia pienemmän sadon, mutta laatu sen sijaan on todella hyvä, Pi kertoo.

Malbec
Maailman tunnetuimpiin Malbec-viinien tuottajiin kuuluva Trapiche aloittaa pian ykkösrypäleensä sadonkorjuun.

Malbecin sadonkorjuu alkaa pian

Trapichen Uco Valleyssa sijaitsevalla Los Arboles -viinitarhalla alkaa pian Malbec-rypäleen korjuu. Viinitarhan maaperä vaihtelee kalkki-, savi- ja sorapohjaisen välillä ja Trapichen agronomit ovat tehneet huolellista tutkimustyötä löytääkseen parhaimmat maaperät kullekin rypälelajikkeelle. 

Los Arboles tarkoittaa suomeksi metsikköä ja viinitarhan tilalla kasvoi aiemmin saksanpähkinäpuita. Tarhalla kasvaa edelleen siellä täällä valtavankokoisia vanhoja pähkinäpuita muistuttamassa paikan historiasta, mutta niillä on myös tärkeä tehtävä osana viinitarhan monipuolista biodiversiteettiä.

Kun työ tarhalla on tehty ja rypäleet poimittu on Daniel Pin ja hänen kahdeksan viinintekijän tehtävänä varmistaa, että yli 600 palkintoa saavuttaneiden vuonna 1883 perustetun Trapichen viinien laatu pysyy tänä vuonna yhtä korkeana kuin aiempinakin vuosina.