Blue Nun – hyvä syy nauttia

Blue Nun -viinit ovat maistuneet vuosien aikana kuuluisille artisteille Bruno Marsista David Bowieen ja Rob Stewartiin. Tutustu Blue Nun -viineihin.<br>

blue nun kuohuviinidrinkki

Maailmalla kuuluisa saksalainen life style -viinisarja Blue Nun viettää jo 100-vuotisjuhlaansa. Suomessa Blue Nun -fanit ovat päässeet nauttimaan viinejä jo 30 vuoden ajan vuodesta 1991 alkaen. Mikä on sinun ensimmäinen muistosi Blue Nunista?

Blue Nun 24K Gold Edition – kultainen kuohuviini

Tämä hienostuneen tyylikäs, korkealaatuinen ja puolimakea kuohuviini paitsi kuplii, myös näyttää kauniilta.

Hienot 24 karaatin lehtikultahiput tekevät siitä näyttävän juhlajuoman, joka sopii sellaisenaan nautittavaksi sekä makeampien että suolaisten pikkupurtavien kanssa. Viilennä pullo hyvin jääkaapissa ennen avaamista.

Tiesitkö, että syötävä kulta on yksi maailman kalleimmista ruoista?

Kultahippusia käytetään lähinnä ruokien koristelemiseen, mutta Blue Nun käyttää Alkon valikoiman ainoana viininä sitä myös juoman koristeluun. Kultaa on siis täysin turvallista syödä – ja juoda. Kultahippuset poreilevat lasissa kauniisti kuplien joukossa.

Löydät Blue Nun Gold Editionin myös näppärässä 20 cl:n pikkupullossa valikoiduista Alkoista.

Blue Nun Rivaner – valkoviinien klassikko

Raikkaan pirteä makeus ja kypsät hedelmät tulevat ensimmäisenä mieleen tätä puolimakeaa valkoviiniä maistaessa. Siinä on sokeria 25 grammaa litrassa.

Tarjoile viini hyvin viilennettynä, tai kesäkuumalla jopa jääpalojen kanssa. Nauti sellaisenaan tai mausteisempien ruokien kuten aasialaisen ruoan tai raikkaiden salaattien kanssa.

Mistä nimi Blue Nun oikein tulee?

Ensi vuonna vietetään Blue Nunin 100-vuotisjuhlia! Blue Nun oli ensimmäinen niin sanottu lifestyle-viinibrändi maailmassa. Sen etiketti ja nimi haluttiin luoda kuluttajaystävälliseksi vaihtoehdoksi siihen aikaan yleisesti käytetyille goottilaisille kirjaimille ja pitkille saksalaisille viinien nimille.

Kirkko on aina ollut Saksassa Reinin ja Moselin alueilla hyvin vahvasti mukana rypäleiden kasvatuksessa ja viinin valmistuksessa. Tästä sai inspiraationsa viinin nimi Blue Nun (sininen nunna). Ensimmäisten viinipullojen etiketissä oli kuvattuna siniasuisia nunnia keräämässä viinirypäleitä ja etiketissä luki lisäksi Liebfraumilch (Pyhän Neitsyen maito).