Grand Champagne Helsinki 2018 – Samppanjaa ja herkkuja

Samppanja kuplii kolmen päivän ajan Vanhalla Ylioppilastalolla, kun Grand Champagne -tapahtuma avaa ovensa 19.4. kooten yhteen samppanjan ystävät, nautiskelijat ja alan huippunimet. Mukana tapahtumassa on runsaasti samppanjataloja mm. Bollinger, Louis Roederer ja Ayala.
Grand Champagne Helsinki 2018 – Samppanjaa ja herkkuja

Grand Champagne Helsinki -tapahtuma on kolmessa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa kevään kohokohtana, jolloin maailman samppanjakeskus siirtyy Helsinkiin. Vanhalla Ylioppilastalolla yli 50 samppanjataloa näyttäytyy 250 samppanjan voimin 19.-21. huhtikuuta.

Tutustu Champagne Bollingerin kellarimestarin Masterclass-tastingeihin

Kolmepäiväisessä yleisötapahtumassa samppanjan saloihin johdattaa mm. huippuarvostettu kellarimestari Gilles Descôtes Champagne Bollingerilta. Hänen tiensä Bollingerin kellarimestariksi alkoi maataloustieteiden ja viininteon opintojen kautta Pariisissa ja Montpellierissa. Valmistuttuaan Gilles toimi ’lentävänä viinintekijänä’ Yhdysvalloissa, Etelä-Afrikassa ja Bordeaux’ssa. Bollingerin tiimiin Descôtes liittyi vuonna 2003 ja päätyi viinitarhojen johtajaksi vuonna 2005 ja 2013 hänestä tuli Bollingerin kellarimestari.

Gilles vetää Grand Champagnessa kaksi Masterclass-tastingia, joista toinen keskittyy Bollinger R.D.:n eri vuosikertoihin eli talon pitkään kypsytettyyn, myöhään uudelleenkorkitettuun luksussamppanjaan (Récemment Dégorgé) ja toinen esittelee arvostetun talon lähes koko samppanjavalikoiman. Lue tästä lisää tastingeista ja ilmoittaudu mukaan.

kellarimestari Gilles Descôtes Champagne Bollingerilta

Kotimaisista asiantuntijoista mukana ovat Master of Wine Essi Avellan, viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja ravintoloitsija Samuil Angelov. Samppanjoiden ohella tapahtumassa on tarjolla samppanjaan sopivia ruokaherkkuja ja maistelupaloja.

Sisäänpääsylipun hinta ovelta on 20 €, johon sisältyy Lehmann Glassin Opale -samppanjalasi. Maistelu- ja ruokalipukkeiden hinta tapahtumassa on 2,50 € ja niitä voi ostaa tapahtuman aikana erikseen. Tapahtumassa on käytössä Grand Champagne Digimaksukortti.

Torstaina 19.4.2018 kello 15-21
Perjantaina 20.4.2018 kello 15-21
Lauantaina 21.4.2018 kello 12-20
Paikka: Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki

Tapahtuman ohjelma ja lipunmyynti www.grandchampagnehelsinki.fi

Tapahtuman järjestävät AvelVino ja Ceesta Oy.

Artikkeliin liittyen