Louis Roederer maailman arvostetuin samppanjabrändi jälleen vuonna 2023

Louis Roederer on valittu Drinks International -lehden vuosittaisessa arviossa arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi kolmatta vuotta peräkkäin. Mitkä asiat tekevät samppanjabrändistä arvostetun?

Louis Roederer Champagne

Samppanjatalo saavutti ensimmäistä kertaa ykkössijan vuonna 2018 ja on sen jälkeen palkittu parhaimpana vuosina 2020, 2021, 2022 ja 2023. Mikään muu samppanjabrändi ei ole aiemmin pystynyt samaan.

Arvostetuimman samppanjabrändin valintaan vaikuttivat muun muassa samppanjatalon onnistuminen laadun ylläpitämisessä ja jatkuvassa kehittämisessä.

Kansainvälisesti arvostetun The Drinks International -lehden vuosittaisessa The Most Admired Champagne Brand -arviossa alan asiantuntijoista koottu raati arvioi myös eri samppanjoiden brändi- ja markkina-arvoa sekä imagoa. Raati arvosti erityisesti Louis Roedererin vuosikerrattoman samppanjan laatua ja tyyliä, jonka talon kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon on kehittänyt viime vuosien aikana täysin uudelle tasolle.

Giles Fallowfield Drinks International -lehdestä tiivistää Roedererin salaisuuden: “Louis Roederer has come top in the Most Admired Champagne Brands for three consecutive years, which no-other brand has done before, it is a fantastic achievement. This is no accident, it is the result of a lot of hard work, striving to improve every aspect of the business, constantly looking to make improvements both in the management of the vineyard and the winemaking.”

Louis Roederer on tunnettu myös ikonisesta Cristal -samppanjasta, joka on aikoinaan kehitetty Venäjän tsaari Aleksanteri II:n toiveesta. Cristalin historia on ainutlaatuinen. Venäjän tsaari Aleksanteri II pyysi vuonna 1876 Roedereria valmistamaan samppanjan, joka olisi kirkkaassa pullossa, paksulla tasapohjalla ja kultaisella etiketillä. Tasapohja takasi sen, ettei pullon pohjaan voinut piilottaa pommia ja kirkas pullo puolestaan sen, ettei itse samppanjaan pystynyt ujuttamaan myrkkyä. Samppanjaan valittiin parhaimpien ja vanhimpien köynnösten rypäleet. Pullot olivat kristallia, jonka mukaan kuohuva sai myös nimensä.

Roedererin samppanjat ovat loistavia valintoja täydellisiin juhlahetkiin, mutta ne toimivat loistavasti myös ruokakumppaneina esimerkiksi kaloille ja äyriäisille.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>