Louis Roederer -samppanjatalo saavutti ensimmäistä kertaa ykkössijan vuonna 2018 ja on sen jälkeen palkittu parhaimpana vuosina 2020, 2021, 2022, 2023, 2024 ja 2025. Mikään muu samppanjabrändi ei ole aiemmin pystynyt samaan. Voittajan valitsevat yli 300 viinialan ammattilaista eri puolilta maailmaa.
Arvostettu tunnustus on palkinto talon työstä samppanjan ensiluokkaisen laadun ja sen jatkuvan kehittämisen eteen. Yli vuosikymmenen ajan Most Admired Champagne Brands -listaus on nostanut valokeilaan samppanjatalot, jotka ovat johdonmukaisia, innovatiivisia ja kunnioittavat terroiria.
Tällä hetkellä Louis Roedererin non vintage cuvéen Collection-sarjasta on Alkossa myynnissä numero 244, mikä viittaa Roedererin samppanjatalon 244. sadonkorjuuseen, joka tapahtui vuonna 2019. Kyseinen vuosi on myös tämän non vintage cuvéen pohjavuosikerta. Louis Roedererin kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon on kehittänyt viime vuosien aikana vuosikerrattoman samppanjan laadun ja tyylin täysin uudelle tasolle.
Louis Roederer on harvoja samppanjataloja, jotka säännönmukaisesti estävät kaikissa omilta tarhoilta tulevissa rypäleissään happorakennetta pehmentävän malolaktisen käymisen. Upea ja puhdaspiirteinen happorakenne onkin talon leimallisen ja vihkiytyneiden samppanjanystävien arvostaman tyylin kulmakivi. Pinot Meunier -rypälettä lukuun ottamatta kaikki rypäleet tulevat sen omilta tarhoilta.
Louis Roedererin toimitusjohtaja Frédéric Rouzaud arvostaa suurta kunnianosoitusta kuudetta vuotta peräkkäin: "Tällaisen arvostetun palkinnon saaminen jälleen kerran on mahtava tunnustus koko tiimimme työlle. Se kunnioittaa peräänantamatonta sitoutumistamme säilyttää samppanjatalomme sielu, samalla kun jatkuvasti laajennamme rajoja, tulkitsemme uudelleen terroirimme ja hienosäädämme asiantuntemustamme luodaksemme tunteisiin vetoavia viinejä, jotka tarjoavat ainutlaatuisen makuelämyksen. Enemmän kuin koskaan pysymme uskollisina visiollemme - kestävä viininviljely, ympäristön kunnioittaminen ja maun tavoittelu.”
Louis Roederer on tunnettu myös ikonisesta Cristal -samppanjasta, joka on aikoinaan kehitetty Venäjän tsaari Aleksanteri II:n toiveesta. Cristalin historia on ainutlaatuinen. Venäjän tsaari Aleksanteri II pyysi vuonna 1876 Roedereria valmistamaan samppanjan, joka olisi kirkkaassa pullossa, paksulla tasapohjalla ja kultaisella etiketillä. Tasapohja takasi sen, ettei pullon pohjaan voinut piilottaa pommia ja kirkas pullo puolestaan sen, ettei itse samppanjaan pystynyt ujuttamaan myrkkyä. Samppanjaan valittiin parhaimpien ja vanhimpien köynnösten rypäleet. Pullot olivat kristallia, jonka mukaan kuohuva sai myös nimensä.
Roedererin samppanjat ovat loistavia valintoja täydellisiin juhlahetkiin, mutta ne toimivat loistavasti myös ruokakumppaneina esimerkiksi kaloille ja äyriäisille.
Inspiroidutko kuohuviineistä?
Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.
Tutustu kuohuviinioppaaseen >>