Louis Roederer maailman arvostetuin samppanjabrändi jälleen vuonna 2024

Louis Roederer on valittu Drinks International -lehden vuosittaisessa arviossa arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi viidettä vuotta peräkkäin. Mitkä asiat tekevät samppanjabrändistä arvostetun?

Louis Roederer Champagne

Louis Roederer -samppanjatalo saavutti ensimmäistä kertaa ykkössijan vuonna 2018 ja on sen jälkeen palkittu parhaimpana vuosina 2020, 2021, 2022, 2023 ja 2024. Mikään muu samppanjabrändi ei ole aiemmin pystynyt samaan.

Arvostettu tunnustus on palkinto talon työstä samppanjan ensiluokkaisen laadun ja sen jatkuvan kehittämisen eteen.

Kilpailussa painotetaan etenkin samppanjatalon non vintage cuvéen laatua ja sen johdonmukaisuutta. Tällä hetkellä Louis Roedererin non vintage cuvéen Collection-sarjasta on Alkossa myynnissä numero 244, mikä viittaa Roedererin samppanjatalon 244. sadonkorjuuseen, joka tapahtui vuonna 2019. Kyseinen vuosi on myös tämän non vintage cuvéen pohjavuosikerta.

Louis Roederer on harvoja samppanjataloja, jotka säännönmukaisesti estävät kaikissa omilta tarhoilta tulevissa rypäleissään happorakennetta pehmentävän malolaktisen käymisen. Upea ja puhdaspiirteinen happorakenne onkin talon leimallisen ja vihkiytyneiden samppanjanystävien arvostaman tyylin kulmakivi. Pinot Meunier -rypälettä lukuun ottamatta kaikki rypäleet tulevat sen omilta tarhoilta.

Kansainvälisesti arvostetun The Drinks International -lehden vuosittaisessa The Most Admired Champagne Brand -arviossa alan asiantuntijoista koottu raati arvioi myös eri samppanjoiden brändi- ja markkina-arvoa sekä imagoa. Raati arvosti erityisesti Louis Roedererin vuosikerrattoman samppanjan laatua ja tyyliä, jonka talon kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon on kehittänyt viime vuosien aikana täysin uudelle tasolle.

Louis Roederer on tunnettu myös ikonisesta Cristal -samppanjasta, joka on aikoinaan kehitetty Venäjän tsaari Aleksanteri II:n toiveesta. Cristalin historia on ainutlaatuinen. Venäjän tsaari Aleksanteri II pyysi vuonna 1876 Roedereria valmistamaan samppanjan, joka olisi kirkkaassa pullossa, paksulla tasapohjalla ja kultaisella etiketillä. Tasapohja takasi sen, ettei pullon pohjaan voinut piilottaa pommia ja kirkas pullo puolestaan sen, ettei itse samppanjaan pystynyt ujuttamaan myrkkyä. Samppanjaan valittiin parhaimpien ja vanhimpien köynnösten rypäleet. Pullot olivat kristallia, jonka mukaan kuohuva sai myös nimensä.

Roedererin samppanjat ovat loistavia valintoja täydellisiin juhlahetkiin, mutta ne toimivat loistavasti myös ruokakumppaneina esimerkiksi kaloille ja äyriäisille.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>