Grand Champagne Helsinki 9. - 11.5.2019 - tervetuloa!

Samppanja kuplii kolmen päivän ajan Vanhalla Ylioppilastalolla, kun Grand Champagne -tapahtuma avaa ovensa torstaina 9.5. kooten yhteen samppanjan ystävät ja alan huippunimet.

Louis Roederer samppanjaa kaadetaan lasiin

Grand Champagne Helsinki -tapahtuma on neljässä vuodessa vakiinnuttanut paikkansa kevään kohokohtana, viikonloppuna, jolloin maailman samppanjakeskus siirtyy Helsinkiin. Vanhalla Ylioppilastalolla näyttäytyy 67 samppanjataloa yli 250 samppanjan voimin. Tutustu tärppeihimme!

Bollinger lanseeraa uuden vuosikerran 2008

Muunmuassa useasti ‘The Most Admired Champagne Brand’ -kunnialla palkittu Bollinger lanseerasi Ranskassa maaliskuun lopulla upean Bollinger La Grande Année 2008 prestige cuvée -samppanjan.

Vuosikerta 2008 tulee Alkon valikoimaan touko-kesäkuussa, ja on ensi kertaa Suomessa maistettava Grand Champagne -tapahtumassa.

Champagne Bollinger tunnetaan Pinot Noir -painotteisesta tyylistään, mikä tuo samppanjoihin rakennetta ja moniulotteisuutta. Lisäksi viinin käyminen tapahtuu tammitynnyreissä, mikä on nykyään hyvin harvinaista samppanjan teossa. Bollinger myös kypsyttää samppanjansa pitkään pulloissa ennen myyntiinlaskemista, yli kaksi kertaa niin pitkään kuin samppanjalaki edellyttää.

Bollingerin vuosikertasamppanjoita eli ’La Grande Année’ tehdään vain parhaimpina satovuosina. Näiden prestige cuvée -samppanjoiden valmistus tapahtuu rypäleiden keräämisestä lähtien käsityönä.

Louis Roederer vuoden 2018 arvostetuin samppanjabrändi

Louis Roederer valittiin Drinks International -lehden vuosittaisessa arviossa arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi vuonna 2018. Samppanjatalo saavutti nyt ensimmäistä kertaa ykkössijan, mutta on ollut jo vuosia viiden arvostetuimman samppanjabrändin joukossa.

Raati arvosti erityisesti Louis Roedererin vuosikerrattoman Brut Premierin laatua ja tyyliä, jonka talon kellarimestari Jean-Baptiste Lecaillon on kehittänyt viime vuosien aikana täysin uudelle tasolle.

Louis Roederer on tunnettu myös ikonisesta Cristal -samppanjasta, joka on aikoinaan kehitetty Venäjän tsaari Aleksanteri II:n toiveesta. Molemmat samppanjat ovat maistettavana Grand Champagne -tapahtumassa.

Kotimaisista asiantuntijoista mukana ovat Master of Wine Essi Avellan, viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja ravintoloitsija Samuil Angelov. Samppanjoiden ohella tapahtumassa on tarjolla samppanjaan sopivia ruokaherkkuja ja maistelupaloja.

Sisäänpääsylipun hinta ovelta on 20 €, johon sisältyy Lehmann Glassin Opale -samppanjalasi. Maistelu- ja ruokalipukkeiden hinta tapahtumassa on 2,50 € ja niitä voi ostaa tapahtuman aikana erikseen. Tapahtumassa on käytössä Grand Champagne Digimaksukortti.

Torstaina 9.5. kello 16-21Perjantaina 10.5.  kello 15-21Lauantaina 11.5. kello 12-20Paikka: Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki

Tapahtuman ohjelma ja lipunmyynti www.grandchampagnehelsinki.fi

Tapahtuman järjestävät AvelVino ja Ceesta Oy.