Joen Yö -tapahtuma Joensuussa tarjoaa hyvää ruokaa ja viiniä

Jo perinteeksi muodostunutta Joen Yötä juhlitaan perjantaina 25.8.2017 Joensuussa. Luvassa on kymmeniä tapahtumia laidasta laitaan ja uutuutena Ilosaaren ruoka- ja juomafestivaali.

Joen Yö -tapahtuma Joensuussa tarjoaa paitsi kulttuuria, myös hyvää ruokaa ja viiniä

- On hienoa tuoda tänä vuonna kaupunkitapahtumaan mukaan vahvasti myös ruoka- ja juomakulttuuria, kertoo tapahtuman ruokatuottaja Harri Laukkanen Kerubi Eventsiltä. Ruokateemassa maistuu selkeästi loppukesän maut, onhan elokuun loppu perinteinen sadonkorjuuaika. Venetsialaishenkeen Ilosaaressa pääsee nauttimaan myös mm. tulitaiteesta sekä erilaisesta ohjelmasta uudistuneen Ilosaaren lavalla.

Viinitietoutta jaetaan Ilosaaressa sijaitsevan Ravintola Kerubin sisätiloissa yhdessä viiniseura Munskänkarnan kanssa. Yleiskatsauksen viinien maailmaan voi saada alan opiskelijoiden järjestämän Viiniradan muodossa. Viiniradan rasteilla pääsee tutustumaan viinin perusasioihin, ja voi saada vinkkejä vaikkapa ruuan ja viinin yhdistämiseen. Istuviin tasting-tilaisuuksiin pääsee mukaan etukäteen ilmoittautumalla.

Viinien maistelu on pitkään mielletty hiukan mystiseksi lajiksi, mutta tästä ei suinkaan ole kyse. - Viini on monimuotoinen ja vivahteikas juoma, mutta mitään salatiedettä sen maisteluun ei liity, kertoo Altia Akatemian viinivalmentaja Tatu Torikka. Yhtenä tastingien tavoitteena onkin hälventää tätä mystisyyttä, ja avata osallistujille uusia tapoja nauttia viinistä. Tatu Torikka vetää istuvan viinitastingin, jossa keskitytään Italian ja Ranskan tyypillisiin viinityyleihin kuten samppanjaan Ranskasta ja supertoscanalaiseen Italiasta helposti lähestyttävällä tavalla. - Maistelemme muun muassa Suomi 100 -samppanjaa Ranskasta ja Italialle tyypillistä Prosecco-kuohuviiniä. Niiden rypäleet, viinialueiden maaperä sekä viinien valmistustapa eroavat toisistaan huomattavasti, jolloin viinit myös maistuvat hyvin erilaisille, Tatu kertoo.

Viinit tutuiksi  – näin pääset viiniharrastuksessa alkuun

Tastinghinta 20 e / hlö sisältää tarjoiltavat maisteluannokset (kuusi eri viiniä). 

Viineistä oppii parhaiten maistelemalla, mutta tiettyjä perusasioita on hyvä myös hieman opiskella. Viinejä ymmärtääkseen ei tarvitse olla viinitietäjä, vaan jo perustiedot tunnetuimpien viinialueiden ja -tyylien luonteenpiirteistä auttavat tutustumaan viineihin ja vertailemaan niille tyypillisiä makuja.

Tule tutustumaan viininmaistamisen perusteisiin ja makumaailmoihin Altia Akatemian viinivalmentaja Tatu Torikan johdolla. Lyhyen teoriaosuuden jälkeen maistelemme Ranskan Bordeauxin viinialueen tyypillistä valko- ja punaviiniä sekä samppanjaa Wine Gallery Suomi 100 -viinisarjasta. Italiasta lasissa on mm. supertoscanalaista Ruffino Modus -punaviiniä sekä Prosecco-kuohuviiniä. Millaisia eroja viineistä löytääkään? Tastingissa on mukana kaksi kuohuvaa, kaksi valkoviiniä ja kaksi punaviiniä.

Tastingin vetäjä: Tatu Torikka, viinivalmentaja, Altia Akatemia

Joen yö 25.8. Joensuussa

Joen yö 25.8. Joensuussa

Tutustu tapahtuman tarkempaan kulttuuri-, ruoka- ja juomatarjontaan. Tervetuloa!

www.joenyo.fi>