Kotimainen cocktail -kirja on kotibaarimestarin paras ystävä

Voiko helppo drinkki olla hyvä? Onko pakko ostaa erikoisvälineet, että voi tehdä hienoja drinkkejä? Näihin ja moneen muuhun drinkeistä ja cocktaileista innostuneen kysymykseen löytyy vastaukset Kotimainen cocktail -kirjasta.

Kotimainen cocktail -kirja

Neljän suomalaisen huippubaarimestarin tekemä Kotimainen cocktail on uraauurtava teos ja sopii kaikille juomasekoituksista ja suomalaisesta cocktailkulttuurista kiinnostuneille. Kirjan tekijäkaartista löytyy ryhmä todellisia ammattilaisia, joista yksi on Altia Akatemian baarimestari ja Viinimaan asiantuntija Mikael Karttunen. – Cocktail-kirja on ollut meidän kaikkien pitkäaikainen unelma. Suomalainen cocktail-kulttuuri elää nousukauttaan ja cocktailbaareja löytyy yhä useammasta keskikokoisesta kaupungista. Tästä on hyvä kehittää suomalaista juomakulttuuria yhä pidemmälle.  

Kirja opastaa juomasekoituksista kiinnostuneen kuluttajan matkalle erilaisten alkoholien ja juomasekoitusten maailmaan. Kirjan reseptejä kokeillakseen ei tarvitse olla alan ammattilainen, eikä cocktailien tekemiseen tarvita erityista baarivälineistöä. Teos sukeltaa myös suomalaisen juomakulttuurin historiaan esitellen eri aikakausien tyypillisimpiä drinkkejä.

Entä mitä Mikael suosittelisi kirjan yli 300 ohjeesta joulun pyhinä nautittavaksi? Cherry Pie on jouluisen punainen booli, jossa maistuu karpalo, lime ja DeKuyper Apricot Brandy -likööri. – Cocktail-kirja on erinomainen joululahja aloittelevalle tai jo enemmän vihkiytyneelle kotibaarimestarille. Kääri se samaan pakettiin vaikkapa likööripullon tai baarilusikan ja -mitan kanssa.

Mikaelin lisäksi kirjailijakaartiin kuuluvat Jarkko Nikkanen, Michael Grönfors ja Thomas Lindström.