Löytyykö sinun suosikkisi Alkon myydyimpien listoilta?

Alkon myydyimpien juomien kärjessä porskuttivat tutut tuotteet myös vuonna 2017. Viinimaan valikoimasta löytyvillä Chill Outin viineillä oli erityisen hyvä vuosi.

Kuohuviinilasit

Tarapacá kestosuosikki punaviineissä – Chill Outilla hieno nousu

Suomalaiset viininystävät nauttivat edelleen chileläisistä punaviineistä. Alkon TOP 10 myydyimmästä punaviinistä peräti viisi on Chilestä. Laadukkaista viineistään ja kestävän kehityksen viinintuotannostaan tunnettu Tarapacá on yksi suomalaisten suosimisista viinibrändeistä. Tarapacá Santa Cecilia Merlot Carmenère ja Tarapacá Cabernet Sauvignon Merlot ovat molemmat 15 myydyimmän punaviinin joukossa.

Kymmenen kärkijoukkoon kiilasi viime vuonna suosiotaan kasvattanut australialainen Chill Out Smooth & Soft Cabernet Sauvignon, joka sai muun muassa VIINI-lehdeltä arvion 'Tasaisen pehmeä ja mehukas, kirsikkaa ja herukkaa aromeiltaan muistuttava viini noutopöytiin ja eväsretkille. Viini on sopusuhtainen kokonaisuus ja hintaansa nähden edullinen ostos’. Viinimaan valikoimasta löytyy myös toinen myydyimpien listalla oleva australialainen eli hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Lindeman's Shiraz Cabernet.

Useita Viinimaan viinejä valkoviinien kärkikymmenikössä

Valkoviinien suosituimmuuslistalla tapahtui pieniä vaihdoksia, mutta yksi Alkossa pisimpään myynnissä olleista viineistä eli unkarilainen Magyar Fehér Bor oli edelleen kolmen eniten myydyimmän joukossa. Lisäksi TOP 10 listalle mahtuivat kalifornialainen St. Elmo Village, sijoitustaan edellisvuodesta parantanut Chill Out Fresh & Fruity sekä eteläafrikkalainen kestomenestyjä Two Oceans Fresh & Fruity White.

Kuohuvien kärki tutun cavan mukaan

Suomalaiset rakastava espanjalaista cavaa ja miksi vaihtaakaan muuhun? Cavan kehittäneen viinitalon Codorníu Clásico Cava Sec kasvattaa tasaisesti suosiotaan uusista haastajista huolimatta, mikä kertoo Codorníun laadusta. Kuohuvien kärkikymmenikössä on myös toinen viinimaalainen kuohuva eli suomalaisten jo 1990-luvun alusta lähtien suosima Ballet Carte Noire Demi Sec. Viime vuonna 10-vuotisjuhliaan Suomessa viettänyt aidoista mansikoista tehty Fresita on edelleen yksi suomalaisten rakastamista kuohuvista ja on myynneillään yksi suosituimmista.

Lähde: Alkon julkaisema tilasto

Valitse oma suosikkisi