Nouse ihailemaan Helsinkiä 72 metrin korkeudesta – tervetuloa Olympiastadionille

Mittavasti uudistettu Helsingin Olympiastadion on upea kesäkohde ja historiallinen funkkisarkkitehtuurin taidonnäyte. Nouse torniin tai nauti ruoasta & juomasta Bistro Stadionissa ja sen terassilla suoraan stadionin kentällä.

Olympia stadionin torni Stadion-säätiö / Wellu Hämäläinen

– Olympiastadion on uudistettu arkkitehtuuria kunnioittaen sekä kestäviä valintoja ja aitoa, lämmintä fiilistä vaalien. Jotta stadion palvelee kaupunkilaisia sekä vierailijoita entistä laajemmin ympäri vuoden, on sitä laajennettu uusilla maanalaisten tilojen kokonaisuudella, kertoo Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju.

– Funkkis, käsityö, taidokkaat yksityiskohdat ja laadukkaat, ympäristön kannalta kestävät materiaalit ovat olleet uudistamisen suunnittelun kulmakiviä.

Stadionin torni on symbolinen vierailukohde

– Olympiastadionin torni on omaleimainen tunnus koko maailman stadioneiden joukossa ja yksi tunnetuimmista rakennelmista ja vierailukohteista Helsingissä. Sen yli 80-vuotiseen historiaan liittyy monenlaisia tarinoita ja juhlahetkiä. Aikoinaan stadionin tornia kutsuttiin maratontorniksi. Torniin liitettiin tuolloin symbolinen näkemys siitä, että tornin ilmestyminen näkökenttään oli juoksijoille merkki loppumatkan alkamisesta ja kimmoke viimeiseen kovaan vetoon.

Helsingin Olympiastadion ilmakuva
Olympiastadionin torni nousee upeasti 72 metriin. Kuva Stadion-säätiö / Wellu Hämäläinen

Stadionin tornin merkittävintä juhlapäivää vietettiin 19.7.1952, kun olympiatuli syttyi tornin huipulle suomalaisen suurjuoksijan Hannes Kolehmaisen sytyttämänä. Tulen ylös torniin kuljetti neljä urheilijanuorukaista tornin ulkoportaita pitkin. Nykyisin tornin huipulle pääsee nousemaan ainoastaan hissillä. Lue tornivierailusta lisää stadionin sivuilta

72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa. Torni on avoinna kesän ajan ma-pe 9-19 ja la 11-16 ja ylös otetaan kerralla rajattu määrä ihmisiä.

Opastetut yleisökierrokset koko stadionin tiloissa käynnistyvät yleisölle heinäkuun lopulla, jos koronatilanne on suotuisa.

Mitä muuta Olympiastadionilla tapahtuu?

– Seuraamme yhdessä tapahtumajärjestäjien kanssa tilannetta koronarajoitusten osalta loppukesän ja syksyn osalta. Tällä hetkellä kalenterissa on muun muassa suosittujen suomalaisartistien konsertteja. Vuonna 2022 juhlistetaan Helsingin olympialaisten 70-vuotis juhlavuotta ja vuosien 2022 ja 2023 aikana stadionilla tulee toteutumaan merkittävä määrä suurtapahtumia, Marju kertoo.

Street Food with Nordic Flavors – herkullista kioskiruokaa pohjoismaisella säväyksellä

Stadionin tapahtumissa tarjolla olevat Chill Out -viinit on pullotettu ympäristöystävällisiin täysin kierrätysmuovista valmistettuihin rPET-muovipulloihin, jotka ovat painoltaan 90 % kevyempiä kuin perinteiset lasista valmistetut viinipullot – ja hiilijalanjäljeltään 60 % kevyempiä. Olympiastadion tukee omalta osaltaan Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa kattavan jätteenkierrätyksen ja energiatehokkaiden ratkaisujen avulla.

– Pullojen rikkoutumattomuus ja keveys on tärkeä osa tapahtumaturvallisuutta. Chill Out -viinien makumaailma sopii kioskipisteissä tarjottavaan monipuoliseen ruokavalikoimaan, joka vaihtelee tapahtumien luonteen mukaan, kertoo Compass Groupin ravintolatoimenpäällikkö Sari Salminen.

Bistro Stadionista kesäruokaa & juomaa – terassi stadionin kentällä

Stadionin tornikierroksen jälkeen on mukava levähtää viereisessä Bistro Stadionissa, jonka ikkunat aukeavat suoraan stadionin juoksuradalle.

Bistro, Helsingin Olympiastadion

Tarjolla on kesän ajan kahvilatuotteiden ja kylmien virvokkeiden lisäksi kesään sopivia ruoka-annoksia kuten salaatteja ja burgereita kauden raaka-aineista. Tervetuloa viihtymään myös uudelle terassille, paraatipaikalle stadionin kentän juoksusuoralle!

Bistro Stadion on avoinna arkisin klo 11-19 (keittiö klo 18 saakka) ja lauantaisin klo 11-16 (keittiö klo 15 saakka). 

Stadionin torniin sekä Bistro Stadioniin on sisäänkäynti Olympiastadionin vierailukeskuksen kautta stadionin tornin vierestä.