Raising HEL – Helsinkiläiset laaturavintolat tiivistävät yhteistyötä

Kaksitoista helsinkiläisravintoloitsijaa on perustanut Raising HEL -liikkeen, jonka tavoitteena on olla tekemässä Helsingistä maailman mittakaavassa innostavaa ruokakaupunkia.

Raising HEL

Raising HEL -liike pyrkii lisäämään yhteistyötä paitsi ravintoloiden välillä, myös ravintola-alan ja muiden toimijoiden kesken. Mukana yhteistyössä on Helsingin kaupunki, joka näkee ravintoloiden ideoiman hankkeen vahvistavan kaupungin elinvoimaisuutta ja edistävän Helsingin palautumista pandemiasta.

Liikkeen perustajina ovat kolme ravintoloitsijaa Ville Relander, Saku Tuominen ja Anders Westerholm. Heidän lisäkseen mukana on heti alkuvaiheessa iso määrä helsinkiläisiä huippuravintoloita ja ravintoloitsijoita muunmuassa ravintola Murun ja Pastiksen ravintoloitsija Samuil Angelov.

Hyvä teko tässä ajanhetkessä on tukea paikallisia yrittäjiä.

Ensimmäinen Raising HEL teko on lahjakorttikampanja, jonka tavoitteena on innostaa jokainen pääkaupunkiseutulainen ostamaan ravintolalahjakortti.

Pikkujoulusesonki on normaalisti ravintoloille vuoden tärkein ajanjakso, pandemian aikana kaikki on kuitenkin toisin. Ravintoloitsijat kannustavat yrityksiä käyttämään mahdollisesti peruttujen pikkujoulujen budjetin ravintolalahjakortteihin työntekijöilleen sekä myös jokaista kaupunkilaista yksityishenkilöä antamaan ravintolalahjakortin ystävälleen tai perheenjäsenelleen joululahjaksi.

Mistä tässä aloitteessa oikein on kyse ravintoloitsija Samuil Angelov?

– Raising HEL -yhteistyö on yksi ratkaisu siihen, miten saisimme Helsingin ravintolat toimimaan yhdessä ja pitämään toimiala elinvoimaisena erityisesti nyt pandemian aikana. Ravintola-ala työllistää nimeomaan nuoria ja nyt heistä moni on työttömänä - monella ravintola-alan toimijalla on huoli myös heidän tulevaisuudestaan.

– Tempaus aloitetaan kannustamalla ihmisiä ja yrityksiä ostamaan joululahjaksi ravintolalahjakortteja ja tukemalla tätä kautta ravintola-alaa. Lahjakorttikampanja on koottu www.raisinghel.fi -sivustolle, jota kautta voi ostaa tätä aineetonta lahjaa.

Miksi lahjakortti ravintolaan on tämän joulun ykköslahja?

– Arjen parasta luksusta on tulla rakkaan tai hyvän ystävän kanssa syömään ja nauttia palvelusta – sitten kun aika on hyvä. Lahjakortit ovat voimassa pitkälle ensi vuoteen.

raisinghellogo

Osta lahjakortti ravintolaan

Raising HEL kokoaa helsinkiläisten ravintoloiden lahjakorttikauppoja yhden sivun alle. Muista ystävää tai rakasta lahjakortilla hänen suosikkiravintolaansa tai johonkin aivan uuteen paikkaan.

Tutustu tarjontaan www.raisinghel.fi>