Tutustu ravintola Nokkaan
Ravintola Nokka Helsingin Katajanokalla on kaupungin klassikkoravintoloita, jossa viihtyvät niin pariskunnat, perheet ja yritysasiakkaat.
Kanavaranta 7 F 00160 Helsinki
Hyvin tehdyn ja kauniisti tarjoillun ruoan lisäksi ruokajuomilla on tärkeä osa ravintolaelämystä. Tutustu, miten ravintola Nokan sommelier valitsee viinit, ja mitä ravintolan henkilökunnalta kannattaa kysyä viinistä.
- Uuden menun inspiraatio lähtee usein keittiöpäällikkö Ari Ruoholta, joka on innokas metsästäjä ja lähiruoan kannattaja. Tottakai sesonki ja ajankohtaisuus ovat kaiken a ja o sekä asiakkaidemme toiveet ja odotukset. Arin ideoiden perusteella lähdetään miettimään, minkä tyyliset viinit täydentäisivät parhaiten kokonaisuutta.
Kaikki ruoka-annoksen osat, ja erityisesti kastike, vaikuttavat viinin lopulliseen valintaan.
- Testiannoksia maistamassa meillä on koko henkilökunta mukaan lukien ravintolapäällikkö Terhi Vitikan lisäksi kokit sekä salihenkilökunta. Yhdessä testaamme millaisilla lisukkeilla ja kastikkeella pääraaka-aine pääsee loistoonsa ja että viini täydentää kokonaisuutta tasapainoisesti. Kaikki ruoka-annoksen osat, ja erityisesti kastike, vaikuttavat viinin lopulliseen valintaan.
- Meille kaikista tärkeintä on tietenkin asiakkaan elämys ravintolassa. Jotta siitä tulee mahdollisimman muistorikas, henkilökunnan tulee antaa parhaansa niin palvelun kuin ruoan ja juoman osalta. Maistamme vielä yhdessä lopulliset menun annokset viinisuosituksineen ja kerromme taustat niin ruoan raaka-aineista ja alkuperästä kuin viinin valmistuksesta ja viinitalon taustoista, jolloin henkilökuntamme osaa kertoa saman myös asiakkaille.
- Ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia ruoan ja viinin toimivuudesta eli he haluavat ruoalle mahdollisimman hyvin omaan makuunsa sopivan viinin. Usein seurueissa kysytään, mikä viinipullollinen toimisi kaikkien heidän valitsemiensa eri ruoka-annosten kanssa.
- Asiakkaat saattavat kysyä myös muistakin viinin liittyvistä asioista kuten viinin säilyttämisestä kotona. Kannattaa hyödyntää sommelierin osaamista kaikissa askarruttavissa viiniasioissa, huonoja tai tyhmiä kysymyksiä ei ole!
Ravintola Nokka Helsingin Katajanokalla on kaupungin klassikkoravintoloita, jossa viihtyvät niin pariskunnat, perheet ja yritysasiakkaat.
Kanavaranta 7 F 00160 Helsinki
Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »Näissä tacoissa täytteenä on kotimaista härkäpapua, jauhelihaa ja kaalia. Nauti mehevän punaviinin kanssa!
Katso resepti »Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun aikoo valmistaa juhla-aterian? Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon vinkit sekä Tarapacá-viineille suunnitellut ruokaohjeet.
Lue lisää »