Ravintola Roux – upeaa ruokaa Lahden sydämessä

Roux avasi ovensa vuonna 2007 ja on siitä lähtien luonut asiakkaillensa ainutlaatuisia ruokailukokemuksia vanhan Jugend-rakennuksen alakerrassa. Roux on kehittynyt yhdeksi Suomen laadukkaimmista ravintoloista. 

Roux – Upeaa ruokaa Lahden sydämessä

Roux’n ravintoloitsija Kati Häkkinen uskoo menestyksen salaisuuden olevan osa monia tekijöitä, mutta lopullisesti asiakashan on aina oikeassa.

Roux:n tarina alkoi täydellisestä tilasta, joka oli kiinnittänyt silloisen yhtiökumppanin huomion. Sijainti Lahdessa, kauniissa rakennuksessa, ja puistonäköala loivat upeat puitteet ravintolalle ja ajatusta alettiin viedä eteenpäin. Katilta ja hänen mieheltään Samilta kysyttiin heidän kiinnostustaan lähteä ravintolan vetäjiksi. Käytyään Lahdessa tutustumassa kaupunkiin he tekivät päätöksensä ja loivat Suomessa ja Pohjoismaissa arvostetun ravintolan, joka tukeutuu klassiseen ruokaan, joka on tehty rennolla asenteella laadusta nuukailematta. Katin ja Samin lappilaiset juuret ovat nähtävissä Roux:n ruokalistoilla tänäkin päivänä.

- Roux:n konsepti on pitkälti hyvin samansuuntainen kuin perustaessamme ravintolan. Meillä on hyvää ruokaa, hyvä palvelu ja hyvät viinit siihen rinnalle. Kaikki tehdään sydämellä ja tavoitteena on tyytyväinen asiakas, Kati kertoo

Suklaatrilogia houkuttelee vuodesta toiseen

Tyytyväinen asiakas on selkeästi Roux:n toiminnan ytimessä, josta loistavana esimerkkinä on ravintolan suosituin jälkiruoka, suklaatrilogia, joka on ollut ruokalistalla lähes poikkeuksetta ensimmäisestä päivästä lähtien. Ensimmäisten ruokalistojen jälkeen kokeiltiin muita suklaajälkiruokia. Suklaatrilogian perään alettiin kuitenkin kyselemään ja sitä alettiin valmistaa asiakkaille, jotka olivat pyytäneet sitä etukäteen. Pian huomattiin, että suklaatrilogian kysynnälle ei ollut loppua. Tuote palasi ravintolan menulle ja on vielä tänäkin päivänä ravintolan yksi ikonisimpia annoksia.

Ravintola Roux
Ravintola Roux sijaitsee Lahdessa Rautatienkadulla vanhan Jugend-rakennuksen alakerrassa.

Ravintolan toiminta pohjautuu sesonkiajattelulle, joka luo loistavan pohjan laadukkaalle ruoalle. Roux’n menu vaihtuu noin 4-5 kertaa vuodessa sen mukaan, mitä luonto tarjoaa milläkin hetkellä. Kesän lopun rapusesonki tuo oman mausteensa menuun, kuten myös syksyllä täyteen vauhtiin pääsevät sunnuntaibrunssit, jotka vaihtuvat aika ajoin aina ensi vuoden kesään asti. Sesonkiajattelussa on ainoastaan yksi poikkeus, ruokalistalla on aina tarjolla poroa omistajien lappilaisten juurten johdosta.

Eihän tuo luonto mikään supermarketti ole. Ei sieltä nyt kaikkea saa.

Roux’n ravintolapäällikkö Kati Häkkinen

Roux on saanut loistavia arvosteluita niin asiakkailtaan ja kollegoilta ollen yksi Suomen 50 parhaimmasta ravintolasta vuoden 2018 alussa. Ravintola on saanut todella hyvät arvostelut Pohjoismaiden johtavalta ravintolaoppaalta, White Guidelta.

Asiakkaiden arvostelut ovat loppujen lopuksi kaikista tärkeimpiä. Erityisen tärkeänä Kati pitää ravintolassa käyneiden asiakkaiden arvosteluita, jotka oikeasti kertovat siitä, miten asiakkaat ovat kokeneet ravintolan miljöön, palvelun ja ruoan. Esimerkiksi dinnerbooking.com sivustolla Roux on Suomen parhaimpien ravintoloiden joukossa.

Roux on todellakin ansainnut paikkansa yhtenä Suomen parhaimmista ravintoloista ja jatkaa yhä vuonna 2007 alkanutta taivaltaan. Jos et ole vielä päässyt käymään Roux’ssa, käy ihmeessä maistamassa suklaatrilogia sekä muut ruokalistan huikeat annokset.

Ravintola Roux logo

Varaa pöytäsi

Ravintola Roux Rautatienkatu 7, 15100 Lahti p. 010 2792930

www.roux.fi>