Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir sai kunniamaininnan Vuoden Viinit 2017 -kisassa

Arvostettu kalifornialainen Pinot Noir nappasi kunniamaininnan Vuoden Viinit -kisassa. Vuoden Viinit ry arvioi ja palkitsee viinejä jo kahdettakymmenettä vuotta.
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir sai kunniamaininnan Vuoden Viinit 2017 -kisassa

Vuoden Viinit -kilpailu ry arvioi ja valitsee jo 20. kertaa parhaimpia viinejä. Tänä vuonna mukana on yli 750 viiniä ja kunkin sarjan menestyneimmät julkaistaan alkuvuoden aikana maaliskuun puoleen väliin saakka.

Kalifornialaisen arvostetun Robert Mondavi -viinitalon  Private Selection Pinot Noir nappasi kunniamaininnan sarjassa Uuden maailman punaviinit, hinta yli 17 euroa.

Raati kuvailee viiniä seuraavasti: "Heleän punainen, hieman oranssiin vivahtava väri. Viinin tuoksu on rypäleelle tyypillinen. Siitä löytyy kypsiä punaisia marjoja, puolukkaa, vadelmaa ja savua. Viinin maku on kypsän marjaisa, savuinen, keskihapokas, keskitäyteläinen ja kevyen tanniininen. Viinin jälkimaku on pitkä ja hieman makeanoloinen."

Robert Mondavi

Robert Mondavi on Kaliforniassa sijaitsevan Napa Valleyn arvostetuimpia viinitiloja ja myös yksi maailman arvostetuimmista viinibrändeistä. Robert Mondavi perusti nimeään kantavan viinitilan poikansa Michaelin kanssa v. 1966. Viinitalon tunnusmerkkejä ovat alusta saakka olleet kokeilunhalu sekä jatkuva pyrkimys parempaan laatuun ja tekniikkaan viinitarhoissa ja kellareissa. Luonnonmukainen viljely ja ympäristöystävällisyys ovat keskeisiä arvoja.