Trimbachin ja Leydan viinit mukana Viini-lehden Vuoden Viini -finaalissa

Viini-lehti valitsee jälleen marraskuussa arvostetut Vuoden puna- ja valkoviinit. Trimbachin ja Leydan viinit ovat saaneet kunnian päästä TOP 3 -listalle. Äänestä omaa suosikkiasi.

Marraskuun 15. päivä Viini-lehti julkistaa Vuoden Viinit 2018 voittajat. Vuoden viiniehdokkaiden kriteereihin kuuluvat hinnan lisäksi mm. viinin hedelmäisyyden, tanniinien, ja hapokkuuden miellyttävä harmonia. TOP 3 -ehdokasviinit ilmentävät hienosti tuotantoalueen tai rypälelajikkeen ominaispiirteitä.

Kaikki finalistiviinit ovat ansainneet täydet viisi tähteä Viini-lehden asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin sokkomaisteluissa.

Ovatko nämä kaksi Vuoden Viini -finalistia jo sinulle tuttuja? Klikkaa itsesi Alkon sivuille ja tarkista viinien saatavuus lähi-Alkostasi tai tilaa Alkon verkkokaupasta.

Vuoden valkoviinifinalistien joukkoon Antti ja Juha ovat valinneet Viinimaasta tutun Ranskan Alsacen viinialueelta tulevan Trimbach Riesling Réserven.

Kala- ja äyriäisruokien klassikko-Rieslingiä he kuvailevat seuraavasti: 'Viiniä ryhdittävät reilun sitruksisen hapokkuuden lisäksi tuoksunkin lupaamat mineraaliset vivahteet. Monipuolinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.'

Vuoden punaviinifinalistien joukkoon on valittu chileläinen Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir. Viña Leydan viinintekijä Viviana Navarrete valittiin tänä vuonna viiniteollisuuden TOP 10 vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon.

TOP 3 -ehdokasviinit ilmentävät hienosti tuotantoalueen tai rypälelajikkeen ominaispiirteitä.

Tämä keskitäyteläinen kevyiden liharuokien ja voimakkaampien kala- ja linturuokien viini on saanut Juhalta ja Antilta kuvailun: "Kypsän marjainen, lähes hillomainen tiivis tuoksu on punasävytteinen, muistuttaen kirsikoita, mansikoita ja vadelmia"

Juhan ja Antin valinta Vuoden valko- ja Vuoden punaviiniksi julkistetaan Viini Wine Awards -gaalaillallisella 14.11. Samassa tilaisuudessa kerrotaan myös yleisöäänestyksen voittajaviinit ja palkitaan vuoden viininystävä ja -viiniravintola.