Uudistunut F8 samppanjabaari on erikoistunut Bollingerin samppanjaan

Helsingin Stockmannin 8. kerroksessa sijaitseva samppanjabaari Fazer Champagne koki kevään 2021 aikana upean uudistuksen sekä sisustuksen että viinivalikoiman osalta. Tutustu ja ihastu kuplivaan afterworkiin!

F8 samppanjabaari

– Samppanja on luonnollisesti edelleen keskiössä F8 samppanjabaarin valikoimassa, mutta nyt listalta löytyy myös entistä enemmän muita viinejä, kertoo vuoropäällikkö Lotta Raitanen – Asiakkaamme ovat ottaneet uudistuksen mielissään vastaan.

F8:n talon samppanja on useasti maailman arvostetuimmaksi samppanjataloksi valitun Champagne Bollingerin vakiosamppanja Special Cuvée, joka edustaa hienosti Bollingerin runsaan paahteista tyyliä. Tämä vuosikerraton vakiosamppanja on raikas, persoonallinen ja elegantti. Special Cuvée on sekoitus useiden eri vuosikertojen samppanjoista eikä siinä korostu eri vuosikertojen vaihtelut, vaan sen maku ja raikkaus säilyvät tasapainoisina ja laatu talon tyylille uskollisena vuodesta toiseen.  

– Bollinger Special Cuvéen lisäksi meillä on saatavana laseittain myös talon vuosikerraton roseesamppanja eli Bollinger La Grande Année 2012 prestige cuvée, mikä on melkoisen harvinaista, Lotta jatkaa. La Grande Annéeta Bollinger valmistaa ainoastaan parhaimpina vuosina ja parhaimmista rypäleistä. Viini käytetään kokonaan tammitynnyrissä, minkä jälkeen sitä kypsytetään vähintään viisi vuotta pullossa.

Laadukkaiden viinien lisäksi herkullisia ruoka-annoksia

– Samppanjan, viinien sekä cocktailien lisäksi valikoimastamme löytyy pieniä ruoka-annoksia, joista asiakkaiden suosikki on mini-skagen. Se toimii erittäin hyvin samppanjan kanssa, Lotta kertoo. – Lounasaikaan tarjoilemme myös lounasta ravintolan puolelta ja valmistamme muutenkin annoksia asiakkaan toiveen mukaisesti, oma listamme on vain suuntaa-antava. 

– Haluamme olla matalan kynnyksen samppanjabaari, jossa asiakkaan ei tarvitse olla konossööri. Meillä käy paljon pariskuntia ja ystävyksiä afterworkilla ja meille voi hyvin poiketa lasilliselle vaikka yksinkin, kuten monet kanta-asiakkaamme tekevät.

Yksittäisten lasillisten lisäksi eri samppanjoita pääsee helposti vertailemaan duo- tai trio-samppanjapakettien myötä, jolloin lasiin kaadetaan 8 cl kutakin kuplivaa. – Meillä saa muutenkin tilata viinejä vaikkapa vain 8 senttilitraa perinteisen 12 tai 16 cl:n sijaan. Lämpimästi tervetuloa!

Fazer 8th Floor

Tutustu Fazer Champagneen

Fazer 8th Floor Stockmann Aleksanterinkatu 52 00100 Helsinki