Koe värikäs Barcelona ja kupliva cava

Barcelonan matkalla kannattaa ehdottomasti tutustua cava-kuohuviinin syntysijoihin ja upeisiin cava-kellareihin. Tutustu mitä kaikkea Codorniun upea cava-talo tarjoaa kuplivan ystäville!
Koe värikäs Barcelona ja kupliva cava

Cava-kuohuviinistä tunnetun Katalonian viinikulttuurin juuret ovat jo 200-luvulla ennen länsimaisen ajanlaskun alkua. Katalonian värikäs ja eloisa sydän, Barcelona, on oiva matkakohde, jos lomaan haluaa yhdistää monipuolisesti suurkaupungin sykettä, historiallisia ja kulttuurillisia elämyksiä, merellistä rantaelämää, ostoksia sekä kattavaa ruoka- ja viinitarjontaa.

Rannikkokaupungissa voi herkutella niin tuoreilla merenelävillä, herkullisilla liharuoilla kuin auringon kypsyttämillä vihanneksilla.

Kannattaa kokeilla paikallisia tapasherkkuja kuten pa amb toàquet eli grillattua tomaattileipää tai butifarra eli mausteisia makkaroita. Aterian kruunaa crema catalana -paahtovanukas.

Lasissa on tietenkin kuplivaa cavaa kuten kaupungin leimallista jugend-arkkitehtuuria ulkomuodollaan henkivä runsaan raikas Codorniu Cuvee Barcelona Cava Brut tai sen marjaisan eloisa Rose-versio

Vieraile cavan syntysijoilla Codorniulla

Barcelonasta on alle tunnin juna-, bussi- tai automatka cava-kuohuviinien tuotantoalueen ytimeen Sant Sadurni d’Anoiaan, jossa monet kuohuviinitalot kypsyttävät viinejään.

Espanjan kuuluisimman arkkitehdin Antonio Gaudin oppilaan Josep Puig i Cadafalchin suunnittelema Codorníu-viinitalon cava-kellari on avoinna matkailijoille ympäri vuoden. Se on upea kohde kilometrien pituisine vanhoine viinikellareineen, joihin voi tutustua erityisen cava-junan kyydissä opastetulla kierroksella.

Näin suunnittelet vierailun Codorniun cava-talolle:

1. Tutustu reittiohjeisiin sekä yleisiin kulkuvälineisiin Codorniun englanninkielisillä sivuilla.

2. Valitse ja varaa etukäteen ohjattu englanninkielinen kierros, jolloin saat enemmän irti vierailusta.

Suosittelemme erityisesti kokeilemaan Puig i Cadafalch -kierrosta. Se kunnioittaa arkkitehti Josep Puig i Cadafalchia, jonka syntymästä on kulunut 150 vuotta. Hänen suunnittelemansa Codorniun viinitilan “Cathedral of cava” -rakennus julistettiin vuonna 1972 historialliseksi monumentiksi.

3. Codorniun tilalta löydät myös cava-baarin, joka tarjoaa mm. tapasten lisäksi laajan valikoiman viinitalon cavoja. Voit tutustua niihin myös kolmen viinin cava-tastingillä.

4. Kannattaa varata koko päivä cava-elämykseen. Ja koko päivä matkan suunnitteluun koto-Suomessa - cava-lasillisen äärellä tietenkin!

Vuonna 1895 valmistunut “Cathedral of cava” -rakennus Codorniun viinitilalla edustaa katalonialaisen jugend-tyyliä.

TOP Barcelona ravintolat

Barcelonan-matkalla kannattaa tutustua mm. näihin kiinnostaviin ravintoloihin:

La Barra
Lähes 100 paikallisen ruoka- ja tapas-annoksen valikoima ja laadukkaat cocktailit
Osoite: Rosselló, 231

Chez Coco
Erityisesti erilaisista linturuoista tunnettu ravintola
Osoite: Avenida Diagonal, 465

Red Fish
Mereneläviä ja kalaruokaa tarjoava rento ravintola rannassa
Osoite: Carrer de la Marina

Cava-knoppi!

Tiesitkö että ensimmäinen pullo cavaa valmistettiin jo vuonna 1872? Sen takana oli Codorníu-viinitalon Josep Raventós Fatjó. Cava tarkoittaa paitsi kuohuviiniä myös kellaria, jossa cava-pulloja säilytetään.

Tutustu Codorniu-viinitalon tarinaan

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.