Cava-knoppi!
Tiesitkö että ensimmäinen pullo cavaa valmistettiin jo vuonna 1872? Sen takana oli Codorníu-viinitalon Josep Raventós Fatjó. Cava tarkoittaa paitsi kuohuviiniä myös kellaria, jossa cava-pulloja säilytetään.
Barcelonan matkalla kannattaa ehdottomasti tutustua cava-kuohuviinin syntysijoihin ja upeisiin cava-kellareihin. Tutustu mitä kaikkea Codorniun upea cava-talo tarjoaa kuplivan ystäville!
Cava-kuohuviinistä tunnetun Katalonian viinikulttuurin juuret ovat jo 200-luvulla ennen länsimaisen ajanlaskun alkua. Katalonian värikäs ja eloisa sydän, Barcelona, on oiva matkakohde, jos lomaan haluaa yhdistää monipuolisesti suurkaupungin sykettä, historiallisia ja kulttuurillisia elämyksiä, merellistä rantaelämää, ostoksia sekä kattavaa ruoka- ja viinitarjontaa.
Rannikkokaupungissa voi herkutella niin tuoreilla merenelävillä, herkullisilla liharuoilla kuin auringon kypsyttämillä vihanneksilla.
Kannattaa kokeilla paikallisia tapasherkkuja kuten pa amb toàquet eli grillattua tomaattileipää tai butifarra eli mausteisia makkaroita. Aterian kruunaa crema catalana -paahtovanukas.
Lasissa on tietenkin kuplivaa cavaa kuten kaupungin leimallista jugend-arkkitehtuuria ulkomuodollaan henkivä runsaan raikas Codorniu Cuvee Barcelona Cava Brut tai sen marjaisan eloisa Rose-versio
Barcelonasta on alle tunnin juna-, bussi- tai automatka cava-kuohuviinien tuotantoalueen ytimeen Sant Sadurni d’Anoiaan, jossa monet kuohuviinitalot kypsyttävät viinejään.
Espanjan kuuluisimman arkkitehdin Antonio Gaudin oppilaan Josep Puig i Cadafalchin suunnittelema Codorníu-viinitalon cava-kellari on avoinna matkailijoille ympäri vuoden. Se on upea kohde kilometrien pituisine vanhoine viinikellareineen, joihin voi tutustua erityisen cava-junan kyydissä opastetulla kierroksella.
1. Tutustu reittiohjeisiin sekä yleisiin kulkuvälineisiin Codorniun englanninkielisillä sivuilla.
2. Valitse ja varaa etukäteen ohjattu englanninkielinen kierros, jolloin saat enemmän irti vierailusta.
Suosittelemme erityisesti kokeilemaan Puig i Cadafalch -kierrosta. Se kunnioittaa arkkitehti Josep Puig i Cadafalchia, jonka syntymästä on kulunut 150 vuotta. Hänen suunnittelemansa Codorniun viinitilan “Cathedral of cava” -rakennus julistettiin vuonna 1972 historialliseksi monumentiksi.
3. Codorniun tilalta löydät myös cava-baarin, joka tarjoaa mm. tapasten lisäksi laajan valikoiman viinitalon cavoja. Voit tutustua niihin myös kolmen viinin cava-tastingillä.
4. Kannattaa varata koko päivä cava-elämykseen. Ja koko päivä matkan suunnitteluun koto-Suomessa - cava-lasillisen äärellä tietenkin!
Barcelonan-matkalla kannattaa tutustua mm. näihin kiinnostaviin ravintoloihin:
La BarraLähes 100 paikallisen ruoka- ja tapas-annoksen valikoima ja laadukkaat cocktailitOsoite: Rosselló, 231
Chez CocoErityisesti erilaisista linturuoista tunnettu ravintolaOsoite: Avenida Diagonal, 465
Red FishMereneläviä ja kalaruokaa tarjoava rento ravintola rannassaOsoite: Carrer de la Marina
Tiesitkö että ensimmäinen pullo cavaa valmistettiin jo vuonna 1872? Sen takana oli Codorníu-viinitalon Josep Raventós Fatjó. Cava tarkoittaa paitsi kuohuviiniä myös kellaria, jossa cava-pulloja säilytetään.
Suosittu cava on perinteisellä kuohuviinin valmistusmenetelmällä tehty espanjalainen kuohuviini, jota valmistetaan pääasiallisesti Kataloniassa, Koillis-Espanjassa. Ota selvää cavasta ja katso viinivinkit!
Lue lisää »Espanja hurmaa erityisesti syvänpunaisilla punaviineillään, mutta viinimatkailijan kannattaa maistella myös paikallista cavaa, valkoviiniä ja sherryä. Maan lukuisille viinituotantoalueille helppo pistäytyä.
Lue lisää »