Alennettuja viinin hintoja Alkossa, mistä oikein on kyse?

Viini kuten muutkaan elintarvikkeet ei kestä säilytystä ikuisesti. Silloin viinien maahantuojan kannattaa myydä viininsä alennetulla hinnalla Alkosta kuluttajille.

viinipulloja

Hävikkiviinejä tai muista syistä poistuvia viinieriä voidaan myydä viinien maahantuojan varastosta Alkon verkkokauppaan ja sieltä kuluttajalle alennetuin hinnoin. Viinit ovat edelleen täysin laadukkaita, mutta eivät kestä enää kovin pitkää säilytystä.

– Tuomme Anoralla maahan satoja erilaisia viinejä, joita myydään kuluttajille joko Alkossa tai ravintoloiden viinilistoilla. Välillä tapahtuu niin, että meistä riippumattomista syistä viini menettää listauksensa eli poistuu Alkon hyllyvalikoimasta ja varastoomme jää iso määrä kyseistä viiniä myymättä, kertoo Anoran Suomen Country Wine Director Jani Mälkki.

– Usein sen ainoaksi myyntikanavaksi jää Alkon verkkokauppa tai viinin myyminen ravintolaan tai ravintolatukkuun reilulla alennuksella.

Alle 15 euron viinit suositellaan yleensä nautittavaksi viimeistään kolmantena vuotena etiketissä mainitusta satovuodesta.

Ajoittain käy niin, että viini pitää tuhota eli kaataa viemäriin, kun sopivaa ostajaa ei ole löytynyt. Tämä ei ole ekologisesti fiksu ratkaisu, vaan haluamme tietenkin ehkäistä hävikkiä parhaamme mukaan.

Mitä viinin alennusmyynti oikein tarkoittaa?

Viinien maahantuojien on mahdollista muuttaa viinien hintoja Alkossa kaksi kertaa vuodessa. 

– Meidän intresseissämme on saada poistuvat viinierät myytyä varastostamme mahdollisimman pian ja se tapahtuu tietenkin parhaiten laskemalla tuotteen hintaa reilusti, aivan kuten muillakin toimialoilla tehdään, kertoo Mälkki.