Blossa

glögilasi

Kylmiä päiviä, lämpimiä hetkiä

Iki-ihanaa klassikkoa Blossa-glögiä valmistetaan yhä alkuperäisellä salaisella reseptillä, joka on peräisin vuodelta 1895.

Glögin juominen on ollut suosittu jouluperinne 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa. #blossa

Mistä löydät Blossat?

Punaviinipohjainen klassikko Blossa Vinglögg sekä uutuus valkoviinipohjainen Blossa Vitt Vinglögg ovat nyt luomua. Molemmissa on alkoholia 10 % ja löydät ne Alkoista. Kaikki Blossat on valmistettu vegaanisesti.

Matala-alkoholisen 5,5 % uutuuden ja alkoholittomat Blossat löydät mm. useista K-ryhmän ruokakaupoista ja marketeista. Alkoholittoman Blossan lisäksi mm. Prismoista, S-marketeista ja Lidlista.

Tutustu uutuus-Blossiin sekä koko valikoimaan >>

Mistä tunnistaa oikean glögin?

Blossan salaisessa reseptissä käytetään vain luonnollisia ainesosia ja mausteet valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa.

Oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää täyteläinen rakenne.

Katso glögin käyttövinkkejä >>

Iki-ihana vuosikerta: Blossa 19 Aloha

Havaijilta inspiraationsa saaneen Blossa 19 Aloha -glögin makumaailmassa on mm. passionhedelmää ja hibiskuksen kukkaa.

Nauti Aloha kylmänä jäiden kanssa, huoneenlämpöisenä tai perinteisesti lämmitettynä. Tai tee Aloha-drinkki – puolet Blossaa ja puolet Proseccoa kuohuviinilasiin.

Lue tarkemmin Blossa 19 .glögistä Viinimaan sivuilta

Tutustu tämän vuoden koko Blossa-valikoimaan.

Löydä suosikki-Blossasi Alkosta. Alkoholittomat ja 5,5 % ovat saatavilla useista ruokakaupoista.
Testaa herkullisia ruoka- ja drinkkiohjeita Blossa-glögille:

Blossa Spritz

Valmista minttua ja marokkolaista vihreää teetä sisältävästä Blossa 20 Myntathé -glögistä herkullinen pirskahteleva Spritz-juoma.

Pistaasipiparit

Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparin sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.

Puolukka-Blossa-brownie

Glögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!

Täytetyt Blossa-aprikoosit

Glögillä marinoitujen aprikoosien sisältä löytyy vuohenjuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä on pettämätön.

Fresita-Blossa

Fresita-Blossa on kauniin punainen kuohuva alkumalja syksyn tai talven juhliin. Voit valmistaa sen alkoholillisesta tai alkoholittomasta Blossa-glögistä.

Blossabooli

Glögi sopii hyvin myös booliin. Valmista helppo ja herkullinen Blossa-booli syksyn tai talven juhliin.

Vain luonnollisia ainesosia

Blossan valmistus on aikaa, taitoa ja tarkkuutta kysyvää käsityötä ja se perustuu vankkaan kokemukseen, ensiluokkaisiin ainesosiin sekä ammattitaitoiseen tuotantoon. Blossan salaisessa reseptissä käytetään vain luonnollisia ainesosia ja mausteet valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa. Blossan mausteseoksessa ei ole mukana kanelia.

Toinen tärkeä ainesosa on väkevä viini. Blossa sisältää jopa kolmea erilaista sherrytyyppistä väkevää viiniä, joita valmistetaan nimenomaan sitä varten. Vaikka mausteuute ja väkevä viini ovat Blossan tärkeimmät ainesosat, tavallinen viini on sen määrältään suurin raaka-aine. Glögissä käytetyt puna- ja valkoviinit valitaan huolellisesti muutamalta eurooppalaiselta viinintuottajalta. Kaikki glögin pohjana olevat viinit on valmistettu vegaanisesti.

Vankkaa ammattitaitoa

Chief Blender Åsa Orsvärnin vastuulla on säilyttää rakastetun punaviiniglögin tuttu maku vuodesta toiseen, mutta myös kehittää Blossan ystäville vuosittainen vaihtuva yllättävä makuelämys vuosikertaglögin muodossa.

Vuosikerta-Blossan salaisuus

Blossa tekee vuosittain makumatkan eri puolille maailmaa. Aiempina vuosina Blossa on käynyt mm. Italiassa Amalfin rannikolla (2018), Intian Delhissä (2017), Ruotsin Norrlannissa (2016), Englannissa (2015) ja Ranskan Provencessa (2014). Tänä vuonna Blossa on hakenut inspiraationsa Havaijilta hibiskuksen kukasta ja trooppisesta passionhedelmästä.

Tutustu tämän vuoden Blossa-valikoimaan.

Vinkit glögin tarjoiluun

1. Älä keitä: Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa. Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa.

2. Kuumaa, mutta ei polttavaa: Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä.

3. Älä terästä glögiä liikaa: Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi pitää riittävän mietona. Blossa Vinglöggin alkoholipitoisuus on 10 %, voit tehdä siitä matala-alkoholisemman lisäämällä joukkoon alkoholitonta Blossaa.

4. Punaviiniglögi takaa täyteläisyyden: Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä niin, että viinistä on poistettu huolellisesti alkoholi. Tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta.

5. Koristele glögi kokonaisilla manteleilla ja mausteilla: Mantelirouhe ja mantelilastut tekevät glögistä helposti epäsiistin. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne antavat samalla glögille lisää makua.