Blossa

Blossa

Kylmiä päiviä, lämpimiä hetkiä

Rakkaat koolle, kattila tulelle, tuikut pöytään. Tutustu Blossa-glögin tarinaan. #blossa

Oikea glögi vuodesta 1895

Iki-ihanaa klassikkoa Blossa-glögiä valmistetaan yhä alkuperäisellä salaisella reseptillä, joka on peräisin vuodelta 1895. Glögin juominen on ollut suosittu jouluperinne 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa.

Mistä tunnistaa oikean glögin?

Blossan salaisessa reseptissä käytetään vain luonnollisia ainesosia ja mausteet valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa. Oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää täyteläinen rakenne.

Tutustu tämän talven Blossa-valikoimaan.

Löydä suosikki-Blossasi Alkosta. Alkoholittomat ovat saatavilla useista ruokakaupoista.
Testaa herkullisia ruoka- ja drinkkiohjeita Blossa-glögille:

Mustikkainen poromousseleipänen

Blossa-glögin makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.

Pistaasipiparit

Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparin sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.

Puolukka-Blossa-brownie

Glögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!

Täytetyt Blossa-aprikoosit

Glögillä marinoitujen aprikoosien sisältä löytyy vuohenjuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä on pettämätön.

Vain luonnollisia ainesosia

Blossan valmistus on aikaa, taitoa ja tarkkuutta kysyvää käsityötä ja se perustuu vankkaan kokemukseen, ensiluokkaisiin ainesosiin sekä ammattitaitoiseen tuotantoon. Blossan salaisessa reseptissä käytetään vain luonnollisia ainesosia ja mausteet valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa. Toinen tärkeä ainesosa on väkevä viini. Blossa sisältää jopa kolmea erilaista sherrytyyppistä väkevää viiniä, joita valmistetaan nimenomaan sitä varten. Vaikka mausteuute ja väkevä viini ovat Blossan tärkeimmät ainesosat, tavallinen viini on sen määrältään suurin raaka-aine. Glögissä käytetyt puna- ja valkoviinit valitaan huolellisesti muutamalta eurooppalaiselta viinintuottajalta.

Vankkaa ammattitaitoa

Chief Blender Åsa Orsvärnin vastuulla on säilyttää rakastetun punaviiniglögin tuttu maku vuodesta toiseen, mutta myös kehittää Blossan ystäville vuosittainen vaihtuva yllättävä makuelämys vuosikertaglögin muodossa.

Vuosikerta-Blossan salaisuus

Blossa tekee vuosittain makumatkan eri puolille maailmaa. Aiempina vuosina Blossa on käynyt mm. Intian Delhissä (2017), Ruotsin Norrlannissa (2016) Englannissa (2015) ja Ranskan Provencessa (2014). Tänä vuonna Blossa on hakenut inspiraationsa Italiasta, Amalfin rannikon kypsistä sitruunoista ja Välimeren yrteistä.

Tutustu tämän talven Blossa-valikoimaan.

Vinkit glögin tarjoiluun

1. Älä keitä: Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa. Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa.

2. Kuumaa, mutta ei polttavaa: Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä.

3. Älä terästä glögiä liikaa: Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi pitää riittävän mietona. Blossa Vinglöggin alkoholipitoisuus on 10 %, voit tehdä siitä matala-alkoholisemman lisäämällä joukkoon alkoholitonta Blossaa.

4. Punaviiniglögi takaa täyteläisyyden: Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä niin, että viinistä on poistettu huolellisesti alkoholi. Tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta.

5. Koristele glögi kokonaisilla manteleilla ja mausteilla: Mantelirouhe ja mantelilastut tekevät glögistä helposti epäsiistin. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne antavat samalla glögille lisää makua.