Blossa - Kylmiä päiviä, lämpimiä hetkiä
Iki-ihanaa klassikkoa Blossa-glögiä valmistetaan yhä alkuperäisellä uniikilla reseptillä, joka on peräisin vuodelta 1895 viinikauppias J.D. Grönstediltä Tukholman vanhasta kaupungista.
Nauti täyteläinen ja lämpimän mausteinen Blossa glögi kylminä päivinä höyryävän kuumaksi lämmitettynä.
Glögin juominen on ollut suosittu perinne jo 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa?
Mistä löydät Blossat?
Vuoden 2023 Blossa-valikoima saapuu Alkoihin 28.9.2023 ja ruokakauppoihin lokakuun alussa.
Iki-ihana vuosikerta Blossa
Blossa 23 -vuosikertaglögi vie tänä vuonna makumatkalle Tukholman Gamla staniin – myös alkoholittomana
Blossan vuosikertaglögi juhlistaa 20-vuotista taivaltaan palaamalla Blossan alkulähteille Tukholman vanhaankaupunkiin, jossa ensimmäinen Blossa-glögi pullotettiin yli sata vuotta sitten. Blossa 23 on valkoviinipohjainen glögi, jonka makumaailma yhdistää tuoretta vadelmaa ja kukkaista humalaa Blossan perinteisten glögimausteiden lisäksi.
Pullon design kuvastaa glöginvalmistuksen vaiheita – pimeässä hehkuva pullo tuo kirjaimellisesti valoa pimeään vuodenaikaan
Löydät Blossa 23 -glögin Alkosta 28. syyskuuta alkaen. Juhlavuoden kunniaksi vuosikertaglögistä on valmistettu ensimmäistä kertaa myös alkoholiton versio, joka on saatavilla lokakuusta alkaen hyvin varustetuista K-ryhmän ruokakaupoista.
Mistä tunnistaa klassikon?
Täyteläinen, lämpimän mausteinen viiniglögi sisältää ainoastaan luontaisia ainesosia ja mausteet siihen valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa.
Oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää vain täyteläinen rakenne.