Blossa drink in a glass

Blossa - Kylmiä päiviä, lämpimiä hetkiä

Iki-ihanaa klassikkoa Blossa-glögiä valmistetaan yhä alkuperäisellä uniikilla reseptillä, joka on peräisin vuodelta 1895 viinikauppias J.D. Grönstediltä Tukholman vanhasta kaupungista.

Nauti täyteläinen ja lämpimän mausteinen Blossa glögi kylminä päivinä höyryävän kuumaksi lämmitettynä.

Glögin juominen on ollut suosittu perinne jo 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa?

Eri Blossa-pullot

Mistä löydät Blossat?

Vuoden 2023 Blossa-valikoima on saapunut Alkoihin ja ruokakauppoihin!

Alkoista löydät 8 % tai enemmän alkoholia sisältävät Blossa-glögit sekä alkoholittoman luomu-Blossan.

Useista K- ja S-ryhmän ruokakaupoista löydät 5,5 % sisältävät sekä alkoholittomat Blossat. Lisäksi K-ryhmän kaupoista Blossa 23 Gamla Stan -alkoholittoman kausiglögin.

Blossa 23

Iki-ihana vuosikerta Blossa

Blossa 23 -vuosikertaglögi vie tänä vuonna makumatkalle Tukholman Gamla staniin – myös alkoholittomana

Blossan vuosikertaglögi juhlistaa 20-vuotista taivaltaan palaamalla Blossan alkulähteille Tukholman vanhaankaupunkiin, jossa ensimmäinen Blossa-glögi pullotettiin yli sata vuotta sitten. Blossa 23 on valkoviinipohjainen glögi, jonka makumaailma yhdistää tuoretta vadelmaa ja kukkaista humalaa Blossan perinteisten glögimausteiden lisäksi.

Pullon design kuvastaa glöginvalmistuksen vaiheita – pimeässä hehkuva pullo tuo kirjaimellisesti valoa pimeään vuodenaikaan

Löydät Blossa 23 -glögin Alkosta 28. syyskuuta alkaen. Juhlavuoden kunniaksi vuosikertaglögistä on valmistettu ensimmäistä kertaa myös alkoholiton versio, joka on saatavilla lokakuusta alkaen hyvin varustetuista K-ryhmän ruokakaupoista.

Lue lisää Blossa 23-vuosikerrasta >>

Mistä tunnistaa klassikon?

Täyteläinen, lämpimän mausteinen viiniglögi sisältää ainoastaan luontaisia ainesosia ja mausteet siihen valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa.

Oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää vain täyteläinen rakenne.