Blossa

Kylmiä päiviä, lämpimiä hetkiä
Iki-ihanaa klassikkoa Blossa-glögiä valmistetaan yhä alkuperäisellä uniikilla reseptillä, joka on peräisin vuodelta 1895 viinikauppias J.D. Grönstediltä Tukholman vanhasta kaupungista.
Nauti täyteläinen ja lämpimän mausteinen Blossa glögi kylminä päivinä höyryävän kuumaksi lämmitettynä.
Glögin juominen on ollut suosittu perinne jo 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa? #blossa
Mistä löydät Blossat?
Punaviinipohjaisen klassikon Blossa Vinglöggin löydät Alkoista tämä vuonna luomuna. Siinä on alkoholia 10 %.
Matala-alkoholisen 5,5 % Blossan ja alkoholittomat Blossat löydät mm. useista K-ryhmän ruokakaupoista ja marketeista. Alkoholittoman Blossan lisäksi mm. Prismoista, S-marketeista ja Lidlista.
Tutustu koko Blossa-valikoimaan >>
Mistä tunnistaa klassikon?
Täyteläinen, lämpimän mausteinen ja käsintehty viiniglögi sisältää ainoastaan luontaisia ainesosia ja mausteet siihen valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa.
Oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää täyteläinen rakenne.
Katso glögin käyttövinkkejä >>
Iki-ihana vuosikerta: Blossa 20 Myntathé
Marokon Marrakechista inspiraationsa hakenut Blossa 20 Myntathé kätkee sisälleen vihreää teetä, minttua ja perinteisiä glögimausteita.
Nauti kylmänä jäiden kanssa, huoneenlämpöisenä tai perinteisesti lämmitettynä. Tai tee kylmä drinkki – puolet Blossaa ja puolet Proseccoa kuohuviinilasiin.
Tee itse Signature-drinkki: Blossa Marrakech Mojito
Tutustu tämän vuoden koko Blossa-valikoimaan.
Blossa Marrakech Mojito
Blossa Spritz
Mustikkainen poromousseleipänen
Pistaasipiparit
Puolukka-Blossa-brownie
Täytetyt glögi-aprikoosit
Fresita-Blossa
Vain luonnollisia ainesosia
Blossan valmistus on aikaa, taitoa ja tarkkuutta kysyvää käsityötä ja se perustuu vankkaan kokemukseen, ensiluokkaisiin ainesosiin sekä ammattitaitoiseen tuotantoon. Blossan salaisessa reseptissä käytetään vain luonnollisia ainesosia ja mausteet valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa. Blossan mausteseoksessa ei ole mukana kanelia.
Toinen tärkeä ainesosa on väkevä viini. Blossa sisältää jopa kolmea erilaista sherrytyyppistä väkevää viiniä, joita valmistetaan nimenomaan sitä varten. Vaikka mausteuute ja väkevä viini ovat Blossan tärkeimmät ainesosat, tavallinen viini on sen määrältään suurin raaka-aine. Glögissä käytetyt puna- ja valkoviinit valitaan huolellisesti muutamalta eurooppalaiselta viinintuottajalta. Kaikki glögin pohjana olevat viinit on valmistettu vegaanisesti.
Vankkaa ammattitaitoa
Chief Blender Åsa Orsvärnin vastuulla on säilyttää rakastetun punaviiniglögin tuttu maku vuodesta toiseen, mutta myös kehittää Blossan ystäville vuosittainen vaihtuva yllättävä makuelämys vuosikertaglögin muodossa.
Vuosikerta-Blossan salaisuus
Blossa tekee vuosittain makumatkan eri puolille maailmaa. Aiempina vuosina Blossa on käynyt mm. Italiassa Amalfin rannikolla (2018), Intian Delhissä (2017), Ruotsin Norrlannissa (2016), Englannissa (2015) ja Ranskan Provencessa (2014). Tänä vuonna Blossa on hakenut inspiraationsa Marokon Marrakechistä ja mintusta ja vihreästä teestä.
Tutustu tämän vuoden Blossa-valikoimaan.
Vinkit glögin tarjoiluun
1. Älä keitä: Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa. Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa.
2. Kuumaa, mutta ei polttavaa: Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä.
3. Älä terästä glögiä liikaa: Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi pitää riittävän mietona. Blossa Vinglöggin alkoholipitoisuus on 10 %, voit tehdä siitä matala-alkoholisemman lisäämällä joukkoon alkoholitonta Blossaa.
4. Punaviiniglögi takaa täyteläisyyden: Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä niin, että viinistä on poistettu huolellisesti alkoholi. Tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta.
5. Koristele glögi kokonaisilla manteleilla ja mausteilla: Mantelirouhe ja mantelilastut tekevät glögistä helposti epäsiistin. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne antavat samalla glögille lisää makua.