Blossa

glögilasi

Kylmiä päiviä, lämpimiä hetkiä

Iki-ihanaa klassikkoa Blossa-glögiä valmistetaan yhä alkuperäisellä uniikilla reseptillä, joka on peräisin vuodelta 1895 viinikauppias J.D. Grönstediltä Tukholman vanhasta kaupungista.

Nauti täyteläinen ja lämpimän mausteinen Blossa glögi kylminä päivinä höyryävän kuumaksi lämmitettynä.

Glögin juominen on ollut suosittu perinne jo 1890-luvulta lähtien. Tiesitkö, että glögi-nimi tulee ruotsinkielisestä sanasta glödga eli hehkuttaa? #blossa

Mistä löydät Blossat?

Punaviinipohjaisen klassikon Blossa Vinglöggin löydät Alkoista luomuna. Siinä on alkoholia 10 %. Myös vaalea luomu-Blossa on tänä vuonna Alkojen valikoimassa.

Matala-alkoholisen 5,5 % Blossan ja alkoholittoman Blossan löydät K-ruokakaupoista. Alkoholittoman Blossan mm. Prismoista ja useimmista S-marketeista sekä Alkosta.

Mistä tunnistaa klassikon?

Täyteläinen, lämpimän mausteinen viiniglögi sisältää ainoastaan luontaisia ainesosia ja mausteet siihen valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa.

Oikean glögin pohjana toimii aina laadukas viini. Myös alkoholittomassa glögissä, jossa viinin alkoholi on poistettu huolellisesti niin että jäljelle jää täyteläinen rakenne.

Katso glögin käyttövinkkejä >>

Iki-ihana vuosikerta: Blossa 21 Valencia

Blossa 21 -vuosikertaglögi saa inspiraationsa Valenciasta.

Blossa 21 Valencia on aromikas yhdistelmä perinteisiä glögimausteita ja appelsiinin makeaa raikkautta. Vuosikertaglögi on saanut inspiraationsa Espanjan Valenciasta, jossa appelsiinista on tullut kaupungin menestyksen symboli ja yksi tärkeimmistä kulttuuriaarteista.

Saatavana Alkoista 1.10. alkaen

Tee itse lämmin kaulahuivi - Laine-neulekustantamo inspiroitui Blossasta

Valencian kauneus ja oranssi pullo ovat olleet inspiraationa kauniin kaulahuivin neuleohjeeseen, jonka tuotto ohjataan lyhentämättömänä kehittyvien maiden naisten ammatillisen koulutuksen ja yrittäjyyden tukemiseksi.

Lue lisää Naranja-huivista: lainemagazine.com >>

Tutustu tämän vuoden koko Blossa-valikoimaan.

Testaa herkullisia ruoka- ja drinkkiohjeita Blossa-glögille:

Mustikkainen poromousseleipänen

Glögin tai kuohuviinin pieni makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.

Pistaasipiparit

Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparit sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.

Puolukka-Blossa-brownie

Glögi sopii hyvin myös leivonnaisiin. Kokeile Blossan glögimestari Åsa Orsvärnin suosikkireseptiä!

Täytetyt glögi-aprikoosit

Glögillä marinoitujen aprikoosien sisältä löytyy vuohenjuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä on pettämätön.

Fresita-Blossa

Fresita-Blossa on kauniin punainen kuohuva alkumalja syksyn tai talven juhliin. Voit valmistaa sen alkoholillisesta tai alkoholittomasta Blossa-glögistä.

Blossabooli

Glögi sopii hyvin myös booliin. Valmista helppo ja herkullinen Blossa-booli jouluksi tai talven juhliin.

Vain luonnollisia ainesosia

Blossan valmistus on aikaa, taitoa ja tarkkuutta kysyvää käsityötä ja se perustuu vankkaan kokemukseen, ensiluokkaisiin ainesosiin sekä ammattitaitoiseen tuotantoon. Blossan salaisessa reseptissä käytetään vain luonnollisia ainesosia ja mausteet valitaan huolella viljelmiltä eri puolilta maailmaa. Blossan mausteseoksessa ei ole mukana kanelia.

Toinen tärkeä ainesosa on väkevä viini. Blossa sisältää jopa kolmea erilaista sherrytyyppistä väkevää viiniä, joita valmistetaan nimenomaan sitä varten. Vaikka mausteuute ja väkevä viini ovat Blossan tärkeimmät ainesosat, tavallinen viini on sen määrältään suurin raaka-aine. Glögissä käytetyt puna- ja valkoviinit valitaan huolellisesti muutamalta eurooppalaiselta viinintuottajalta. Kaikki glögin pohjana olevat viinit on valmistettu vegaanisesti.

Vankkaa ammattitaitoa

Chief Blender Åsa Orsvärnin vastuulla on säilyttää rakastetun punaviiniglögin tuttu maku vuodesta toiseen, mutta myös kehittää Blossan ystäville vuosittainen vaihtuva yllättävä makuelämys vuosikertaglögin muodossa.

Vuosikerta-Blossan salaisuus

Blossa tekee vuosittain makumatkan eri puolille maailmaa. Aiempina vuosina Blossa on käynyt mm. Italiassa Amalfin rannikolla (2018), Intian Delhissä (2017), Ruotsin Norrlannissa (2016), Englannissa (2015) ja Ranskan Provencessa (2014). Tänä vuonna Blossa on hakenut inspiraationsa Espanjan Valenciasta ja auringon kypsyttämistä appelsiineistä.

Tutustu tämän vuoden Blossa-valikoimaan.

Vinkit glögin tarjoiluun

1. Älä keitä: Alkoholipitoinen glögi ei saa kiehua kuumennettaessa. Alkoholi alkaa haihtua jo alle 80°C asteessa.

2. Kuumaa, mutta ei polttavaa: Glögin pitää olla kuumaa, mutta ei polttavan kuumaa, sillä palanut suu ei ole miellyttävä muisto glögistä.

3. Älä terästä glögiä liikaa: Koska alkoholi maistuu kuumana voimakkaammin, kannattaa glögi pitää riittävän mietona. Blossa Vinglöggin alkoholipitoisuus on 10 %, voit tehdä siitä matala-alkoholisemman lisäämällä joukkoon alkoholitonta Blossaa.

4. Punaviiniglögi takaa täyteläisyyden: Glögi on parhaimmillaan täyteläisenä, joten se kannattaa valmistaa punaviinistä. Blossan alkoholiton glögi on valmistettu punaviinistä niin, että viinistä on poistettu huolellisesti alkoholi. Tavalliset alkoholittomat glögit on tehty glögimaustein maustetusta rypälemehusta.

5. Koristele glögi kokonaisilla manteleilla ja mausteilla: Mantelirouhe ja mantelilastut tekevät glögistä helposti epäsiistin. Kokeile koristeluun myös kanelitankoja, tähtianista ja neilikoita. Ne antavat samalla glögille lisää makua.

Blossa-kuohuva nyt myös Suomessa

Blossa on tuo talven juhliin Blossa Sparkling & Spices Citrus -kuohujuoman, jossa yhdistyvät glögimausteet ja raikas kuohuviini.

Ruotsissa vuonna 2019 lanseerattu Blossa Sparkling sai maassaan suuren suosion.

Blossa Sparkling & Spices Citrus Alkoista

Blossan glögikuohuva ei maistu liian makealta, vaan siinä tulee esille raikas sitrus. Mausteista erottuvat kaneli, kardemumma ja mausteneilikka.

Blossa Sparkling & Spices Citrus 10 %

Juoma sopii hyvin viilennettynä maljakuohuvaksi, seurustelujuomaksi tai alkuruokien kanssa sekä lämpimien glögijuomien vaihtoehdoksi.

10 % alkoholia sisältävä kuohuva on myynnissä Alkon verkkokaupassa ja valikoiduissa Alkon myymälöissä.

Kylmiä päiviä, lämpimiä hetkiä

#blossa