Bloody Mary

Bloody Mary on klassinen brunssidrinkki, joka pohjautuu vodkaan, tomaattimehuun ja useisiin mausteisiin. Katso ohje!

logo

1

logo

0 h 10 min

Bloody Mary -nimen kerrotaan viittaavan Englannin kuningattareen Maria I:een, joka hallitsi vuosina 1553–1558. Hänet tunnettiin lempinimellä "Bloody Mary" (Verenhimoinen Maria), koska hänen valtakautensa aikana teloitettiin paljon protestantteja.

Itse Bloody Mary drinkin uskotaan syntyneen 1920-luvulla Pariisissa Harry's New York -baarissa amerikkalaisen baarimestari Fernand "Pete" Petiot'n kädenjälkenä. Alkuperäinen ohja sisälsi pelkästään vodkaa ja tomaattimehua, mutta Petiotin muutettua takaisin Yhdysvaltoihin 1930-luvulla drinkkiin lisättiin mausteita, kuten Worcestershirekastiketta, tabascoa ja mustapippuria.

Bloody Mary ohje

AINEKSET

  • 4 cl vodkaa

  • 12 cl tomaattimehua

  • tilkka tabascoa

  • tilkka Worcestershirekastiketta

  • 0,5 maustemittaa suolaa

  • 0,5 maustemittaa mustapippuria

  • 1 sellerinvarsi

  • 1 sitruunaviipale

VALMISTUSOHJEET

    1. Kaada vodka, tomaattimehu, tabasco, Worcestershirekastike ja suola shakeriin, ja ravista jääpalojen kanssa.

    2. Kaada korkeaan lasiin ja ripottele päälle hieman mustapippuria.

    3. Koristele drinkki sellerinvarrella ja sitruunaviipaleella.